Positiviteit in de zorg tijdens Corona: #lachmetjeogen

Ik heb in de eerste Corona golf op de Corona Unit gewerkt. Weet je nog, dat filmpje van verpleegkundigen die met hun ogen lachten? Dat was mijn idee!

Kijk hier de video nog eens terug anders.

Het raakte mij diep dat mijn patiënten angstig en eenzaam waren. Het enige wat ik kon doen om hen gerust te stellen en hun vertrouwen te geven, was door te lachen met mijn ogen. Want dat zagen en voelden zij.

Ik besloot een positieve actie op te zetten in een zware tijd. Ik maakte een filmpje in samenwerking met het Amsterdam UMC en Nursing over #lachmetjeogen. Het werd door een aantal BN’ers opgepikt en het filmpje ging letterlijk viraal.

Door het hele land deelden verpleegkundigen foto’s van zichzelf.

Mijn doel was bereikt: zorgverleners, maar eigenlijk iedereen, aanmoedigen om naar elkaar te blijven lachen. Zelfs toen.

(April 2020)

Home » Blog » Positiviteit in de zorg tijdens Corona: #lachmetjeogen