Referenties

Wil je de verhalen liever helemaal luisteren? Klik hier voor referenties op YouTube.

Klik hier voor de Google reviews. Hieronder vind je de volledige reviews.

Ik ben nu 1 jaar verder sinds het coach traject, zonder coaching en het gaat zoveel beter met mij, mede door Thomas en z’n coaching.

Ik sta op eigen benen, heb veel moeilijke stappen in mn leven gezet & zoveel doorzettingsvermogen moeten hebben…

Een leven dat ik samen met m’n ex had opgebouwd los moeten laten, veel kwijtgeraakt.. Een scheiding doorstaan, mezelf terug gevonden en op eigen benen gaan staan.

Ik heb zoveel zelfliefde leren kennen, heb nieuwe keuzes vooor mezelf gemaakt…

Dapper en sterk mn authentieke zelf weer gevonden!!!

Wat ik met Thomas wilde bereiken is gelukt!!!

Je bent een topper. Ik sta weer boven aan de top en geniet na alle moeilijke dingen & keuzes, ik heb mensen los moeten laten…

En daar heb ik weer zoveeeel geluk en moois voor teruggekregen. Ook qua liefde & vriendschap.

Ik sta er weer na een zware periode waar ik wel doorheen ben gegaan op eigen kracht, met dierbare mensen.

What doesnt kill u make u stronger!”

Sandra van der Laan 

Ik zette mijzelf altijd op de tweede plek & had een te hoog verantwoordelijkheid gevoel. Ik zocht afleiding in mijn werk en was onrustig in mijn vrije tijd. Ik trok mij te veel aan wat anderen van mij vonden en had weinig energie.

Ik was mijzelf al redelijk bewust van mijn patronen, echter verbreek je die niet binnen een paar dagen, maanden en soms jaren. Thomas heeft aan andere werk methode vergeleken met de standaard trajecten die ik al eens doorlopen heb.

Na een telefoongesprek werd ik steeds meer geïnteresseerd in het traject. Doordat Thomas flexibel, rustig en mij al vrij snel het vertrouwen gaf heb ik besloten het traject te starten.

In het begin had ik mijn twijfels, “is dit wel iets voor mij?, gaat dit mij dan echt helpen?, is het weg gegooid geld?”. Maar daarin vond ik het ook fijn om mijn grenzen en eigen tempo aan te kunnen geven bij Thomas.

Thomas bezit een soort magie denk ik om door mensen heen te prikken want ik kwam niet weg met “alles gaat goed hoor”. Dat vond ik vooral fijn aan de 1 op 1 begeleiding, dat iemand echt naar mij luistert en oprecht met mij meedenkt en zich kan verplaatsen in mijn obstakels.

Ik kon zelf mijn dagen inplannen, wat veel rust gaf. Met humor en diepgang heb ik een fijne samenwerking mogen ervaren en nieuwe inzichten mogen ontdekken.

Wat het mij heeft opgeleverd? Tot 10 tellen, en erover praten ipv opkroppen, gevoelens uitspreken, meer rust in mijn lichaam en geest. Bewustwording van mijn handelen & mijzelf op 1 zetten. Als laatste het puur bij mijn taken houden op het werk, en niet altijd alles maar willen oplossen.

Ik ervaar nu een hoop rust maar vooral mijn angst tot een burn-out zijn vele malen minder. Doordat ik nu kan genieten van de kleine dingen en mijn vrije tijd, ipv altijd maar bezig zijn met werk of zorgen voor een ander. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar ik heb na 30 jaar eindelijk een langetermijn doel en dat geeft motivatie om keihard aan mijzelf te blijven werken.

— Zoe Danse

Voordat ik je leerde kennen, kon ik bijna niet mijn grenzen aangeven en liet vaak over me heen lopen. Ik vond dit altijd heel vervelend, want als ik dan weer over mij heen liet lopen, voelde ik me na die tijd nog veel meer ellendig.

Toen kwam ik je tegen op instagram met een gratis workshop over grenzen leren aangeven. Dit sprak me gelijk al aan, het was eigenlijk precies wat ik nodig had. Omdat ik na de workshop nog meer hulp wilde, ben ik het coachingstraject ingerold.

Ik vond de samenwerking heel fijn, ook buiten de sessies om, kon ik je benaderen en gaf je antwoord op vragen en gaf je elke week feedback op mijn weekreflectie.

Ik vond je begeleiding ook fijn. Je bent erg persoonlijk en speelt in op waar ik behoefte aan had. En dit deed je altijd met een grapje, waardoor het vertrouwd voelde.

Nu, na het traject kan ik beter voor mezelf opkomen en beter mijn grenzen aangeven. Ik heb minder negatieve gedachtes dan eerst en als ik ze wel heb weet ik er mee om te gaan. Ik weet nu wat ik wil en ben me hier bewuster van.

Ik slaap beter en ik heb fijne ochtend- en avondroutines gecreëerd die nu ook echt mijn leefstijl zijn geworden. Ik ervaar meer rust en durf beter voor mezelf te kiezen en tijd voor mezelf te nemen.

Je hebt me veel nieuwe inzichten gegeven die me stuk voor stuk meer zelfvertrouwen en eigenwaarde hebben gegeven. Waardoor ik gesprekken durfde aan te gaan en mijn gevoelens durfde te delen.

Deze resultaten betekenen voor mij dat ik persoonlijk onwijs gegroeid ben vergeleken met een jaar geleden, ik meer mezelf ben geworden en meer zelfvertrouwen en eigenwaarde heb gekregen.

Thomas, Ik ben je onwijs dankbaar!!

— Danielle Voskuilen

Door de zin ‘Hee verpleegkundige, hoe is het met je?’ werd ik getriggerd. Ik zat op dat moment niet lekker in mijn vel (vermoeid, mijn werk-privé balans lag op z’n gat, ik stond 24/7 aan, eigenlijk bijna tegen het overspannen aan.

Ook had ik wat onverwerkte gebeurtenissen uit mijn leven waar ik nog veel mee struggelde. Ik leefde voornamelijk vanuit mijn regels die ik mijzelf had opgelegd.

De handvatten die ik kreeg tijdens het groepstraject hielpen al goed, maar ik was er nog niet helemaal. Ik was 1 brok emotie en merkte dat ik de eerdere gebeurtenissen een plekje kon geven door erover te praten.

Ik vertrouwde je en daardoor was ik voor mijn gevoel open naar je. Er hebben heel wat tranen gevloeid, maar er was ook ruimte voor humor 😊

Op sommige momenten kon ik je vervloeken, dan dacht ik eindelijk dat ik wist hoe het in elkaar zat, dan bleek het nog niet zo te zijn. En al met al heb ik er ontzettend veel aan gehad.

Mijn regels ‘Ik moet streng zijn’ & ‘ik mag niet falen’, zijn veel minder aanwezig dan voorheen. Ook ik ben een mens en ik mag fouten maken. Ik ben liever voor mijzelf geworden. Ook de regel ‘ik ben niet goed genoeg’, was 1 van mijn valkuilen.

Waar ik vroeger bang was voor wat mensen van mij vonden, denk ik nu ‘als je mij niet goed genoeg vind, heb je lekker pech!’ Ik heb niet zoveel negatieve gedachten meer, en als ik ze wel heb blijf ik er niet meer in hangen, eerder kon zo bui mijn dag/week wel eens verpesten, en dat heb ik nu niet meer.

Lang verhaal kort: ik zie nu een vrouw in die spiegel die weer geniet van het leven, die ook weet wat ze wil en zich niet meer zomaar uit de weg laat slaan door een obstakel. En wat heb ik dat de afgelopen jaren gemist! Thomas dank je wel!

— Shirley Redegeld

Ik weet nog dat ik vorig jaar best in de put zat en veel verdriet had wat ik toen niet helemaal kon plaatsen. Kwam jou toevallig tegen op insta en ik kon me in veel dingen herkennen in wat je daar schreef. Dacht dat ik het wel zelf kon oplossen, maar dat kon ik dus niet.

Je zorgde voor een relaxte/ontspannen sfeer. Je communiceert duidelijk en gebruikt humor, wat spanning wegnam. Je kan een spiegel voorhouden en dwars door me heen prikken. Je weet bepaalde vragen te stellen waardoor je dieper gaat nadenken, hierdoor bepaalde verbanden kan leggen en jezelf er beter door leert kennen.

Ik heb geleerd hoe ik goed voor mezelf kan zorgen en dat ik er mag zijn. Schermtijd is over het algemeen verminderd. Ik heb nu meer rust in m’n hoofd, sta meer stil bij wat ik zelf wil en belangrijk vind.

Ik vergelijk mezelf minder met anderen en ik zet mezelf meer op de eerste plek. In plaats van me aan te passen aan een ander. En ik heb een fantastische reis naar Zuid-Afrika gemaakt, wat ik vorig jaar niet gedurfd had!

Bedankt voor alles!! Ik ben heel blij met je. Trots dat ik toch je hulp heb durven inschakelen.

— Isabelle

Thomas, ik kan nauwelijks in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik je ben en hoe veel je mij geholpen hebt om de persoon te zijn die ik nu ben! A HUGE THANKYOU! Toch ga ik het proberen.

Voor ik het Treat First Traject bij Thomas inging, was ik een ander persoon dan nu ik klaar ben. Ik had een negatief beeld. Ik was niet goed, slim, slank, leuk en mooi genoeg. Andere mensen in mijn omgeving vonden dat onzin, maar ik kon toch niet geloven wat ze zeiden.

Ik had moeite met afvallen, kon heel moeilijk mijn grenzen aangeven en zei tegen alles ja. Niet alleen om behulpzaam te zijn, maar ook om anderen te pleasen (zodat ik aardig werd gevonden). Ook had ik moeite met inslapen en was ik vaak in de nacht wakker.

Toen ik een gesprek won, schoot ik in de paniek en afweer… Hoe en waarom zou ik mij kwetsbaar gaan opstellen tegen een onbekend persoon? Toch gedaan en het gesprek was luchtig en fijn. Ik heb er wel eerst over na moeten denken of ik dit echt wilde en dacht: joh Sharon, Thomas heeft gelijk, op deze manier beland je binnen nu en 5 jaar nog eens in een burn out.

Dit wilde ik absoluut niet! Ik wilde ook echt aan mezelf gaan werken en stappen zetten om mezelf weer in balans te krijgen en lekker in mijn vel te zitten. Daarom gekozen om toch het traject aan te gaan.

Thomas is zelf verpleegkundige en weet wat er speelt in de zorg. Ik voelde me begrepen en gehoord bij Thomas (en nog steeds). Dit waren bevestigingen voor mij dat dit een goede zet was om voor Thomas als coach te kiezen.

Thomas is erg serieus in zijn rol als verpleegkundig coach, weet wat hij doet en zag al snel dat ik mijn doelen zou behalen, lang voor ik dat zelf in zag!

Ik werd continu uitgedaagd om verder na te denken en op mezelf te reflecteren. Dat was met regelmaat confronterend. Regelmatig werd er een spiegel voorgehouden, wat niet altijd makkelijk was, maar wel nodig. Thomas kan wat dat betreft wel streng zijn wanneer dit echt nodig is. Gelukkig zit Thomas ook vol met humor en daar was iedere coaching sessie ruimte voor! Dit vond ik ook echt superfijn.

Ik kreeg opdrachten vanuit ACT mee, weekreflecties en ook andere opdrachten tussendoor. Dit alles bij elkaar en met de sessies samen met Thomas, heeft ervoor gezorgd dat ik nu EINDELIJK uit m’n schulp ben gekropen!

Ik zit nu beter in mijn vel, houd meer van mezelf! Ik vind mezelf nu zeker genoeg zoals ik ben! En damn dat geeft een goed gevoel 🤩

Het afvallen staat nu op een lager pitje, maar dat gaat zeker goedkomen, ook door de accountability in de Lampdragers. Echt een onwijs fijne en warme community! Samen werken aan onze doelen en elkaar aanmoedigen, dit helpt ook altijd bij mij!

Van mijn collega’s hoor ik dat ik positief veranderd ben. Ik geef mijn grenzen aan, ik straal, ik kom met ideeën en durf meer op de voorgrond te treden. Hier kon ik alleen maar om glimlachen en denken aan Thomas die mij hierbij geholpen heeft.

Ik raad andere verzorgende/ verpleegkundige zeker aan om de hulp van Thomas in te schakelen, als je op welk vlak dan ook hulp wilt om je doelen te behalen!

— Sharon Koelemeijer

Ik ben begonnen aan mijn begeleidingstraject met Thomas omdat ik een balans zocht tussen verpleegkundige zijn en vrouw/moeder zijn.

Super eng om de stap te zetten, maar het kennismakingsgesprek was de doorslag wel. Een heel fijne klik en goede handvatten.

Het loslaten van het werk, dus het altijd aanstaan, onder hoge werkdruk was me niet meer dienend.
Daarnaast ook geleerd dat ik een hoop niet dienende overtuigingen heb. Ook daar heb ik mee afgerekend, niet allemaal… maar de belangrijkste. De rest volgt zeker!

Door het traject met Thomas heb ik voor mezelf gekozen, knopen doorgehakt en ben ik gegroeid als persoon… zelfs nog op latere leeftijd dus :-).
Het was een heel fijn traject, confronterend en ontzettend fijn gelachen.

Het heeft me veel inzichten opgeleverd doordat ik met hulp van Thomas zelf aan het werk ben gegaan.

Heel erg dankbaar voor de rust, rijkelijke inzichten en het fijne traject.

Ik ben wat betreft werk en privé in balans en ben zelfs soms onherkenbaar voor mensen die mij al langer kennen. Super fijn!

— Judith Verlinde – Overweg

Het laatste half jaar heb ik gewerkt aan korte termijn fijn lange termijn pijn. Mijn perfectionisme, mijn MOETEN, de pijn die sommigen je aandoen met een berichtje of woord en wat dit met mijn gedachten ging doen.

In mijn hoofd had ik bij zulke momenten al plan a t/m z afgespeeld. Door het vele MOETEN wat ik mijzelf oplegde wat dan ook nog perfect moest zijn, heb ik mijzelf zoveel teleurgesteld en het heeft mij veel energie gekost.

Ik legde veel druk op mijzelf, stelde hogen eisen aan mijzelf en alles moest perfect zijn. Daardoor ervaarde ik veel onrust en moest het altijd beter, perfecter.

Ik voelde ergens diep van binnen dat dit traject ‘de keuze’ zou zijn voor een betere ik. En dat was zo!

Thomas’ directheid en eerlijkheid waren heel fijn om vooruit te komen. Zijn begeleiding was duidelijk, soms confronterend & moeilijk, maar wat een mooi half jaar is het geweest.

Ik ervaar veel meer rust doordat ik gewerkt heb aan de dingen die ik van mijzelf moest. Deze heb ik om kunnen buigen naar wat ik graag WIL.

Hierdoor hoeft ook niet alles meer perfect te gaan, waardoor mijn perfectionisme geheel verminderd is en mij niet langer in de weg staat.

Ik kan veel gemakkelijker keuzes maken waarin ik mijzelf op nummer 1 zet, zonder dat ik mij egoïstisch voel. Ik doe wat het beste is voor mij.

Doordat ik mijzelf op 1 zet, komen er minder negatieve emoties naar boven ook. Als ze er zijn, kan ik ze ombuigen en relativeren.

Tevens komen negatieve woorden niet meer zo hard binnen en gaan ze geen eigen leven leiden.

Als laatste heb ik medicatie kunnen verminderen en ook stoppen. Ik voel mijzelf krachtig, sterk en ik mag er zijn.

— Monique Hakkert Kriekaard

Via Instagram ben ik contact gekomen met Thomas. Ik was niet direct op zoek naar coaching maar wist wel dat mijn werk en privé niet in balans waren. Na een vrijblijvend online gesprek heb ik besloten te starten met het één op één coachingstraject.

Er kwamen, naast een betere werk-privé balans meer doelen bij: alleen ja zeggen als ik dat wil, een gezondere leefstijl en een beter beeld van mijn carrière.

De keuze om met de coaching door Thomas te starten was het prettige kennismakingsgesprek, de vragen die Thomas in dit gesprek stelde raakten vrij snel de kern. Spannend was het ook, kritisch nadenken over mijzelf!

De gesprekken vonden deels live en deels online plaats. Thomas coacht op een empathische en ook directe wijze, hij stelt de juiste vragen die mij aan het denken hebben gezet.

Het was hard werken maar dat heeft tot resultaat geleid. Tussen de coachingsgesprekken door kreeg ik regelmatig een berichtje hoe het ging, zijn betrokkenheid heb ik erg gewaardeerd. En niet onbelangrijk, er was ruimte voor humor.

Resultaat van de coaching is dat ik binnenkort met een nieuwe baan start die beter bij mij past, mijn leefstijl (die al best gezond was) is gezonder geworden dankzij het (toenmalige) groepsprogramma en een workshop ‘grenzen aangeven’ (door Thomas en Tim van Duin, geen onderdeel van het coachingstraject) heeft mij geholpen bewuster ja of nee te zeggen.

De resultaten hebben mij weer wat stappen verder geholpen in het leven, ik heb mijzelf weer een stukje beter leren kennen. Tevens heeft de coaching mij inspiratie gegeven om het traject van het beter leren kennen van mijzelf voort te zetten.

De veel voorbijkomende zin ‘korte termijn pijn lange termijn fijn’, acceptatie en bereidheid (ACT) en waardengericht leven blijven mij zeker bij. Veel dank Thomas!

— Arjan Kom

Nog min of meer in herstel van mijn burnout kwam je begin juli ’22 ineens op mijn scherm voorbij. De website met je directe en heldere manier van ‘spreken’ sprak me direct aan dus ik schreef me in voor je nieuwsbrieven.

In één ervan bood je de mogelijkheid tot het winnen van een gratis coach-sessie. In de vaste overtuiging dat het toch op niets zou uitlopen vulde ik de vragen in en klikte op verzenden. Het onmogelijke gebeurde en niet veel later spraken we elkaar voor het eerst. Er volgde deelname aan het groepsprogramma en aansluitend startte ik met het 1 op 1 coach-traject.

En vandaag mag ik terugblikken! 

Terugblikken op onwijs mooie, confronterende, verhelderende, inspirerende en waardevolle maanden, waarin echter ook momenten zaten dat het zwaar was. De combinatie van gezin, mantelzorg-taken, werk én het proces waar ik persoonlijk door heenging was niet altijd makkelijk. Altijd was jij er echter, als stille steun op de achtergrond. 

Tijdens de sessies was je open, direct, je vroeg door, hield een spiegel voor en trapte voor mij op de rem als dat nodig was.

Je durfde ook jezelf kwetsbaar op te stellen en altijd was er ruimte voor humor of wat luchtigheid.

Het resultaat van dit alles? 

Een Annemarie die zichzelf zonder schuldgevoel op 1 durft te zetten! Die nog steeds met veel liefde en passie voor anderen zorgt maar ook heeft geleerd goed voor zichzelf te zorgen. Die niet meer gebukt gaat onder alle negatieve gedachten en overtuigingen die haar jarenlang in de greep hielden. 

Die beter slaapt, minder schermtijd heeft, niet meer zo veeleisend is richting zichzelf en keuzes durft te maken die haarzelf dienen i.p.v altijd de ander.

Ik kan nog veel meer opnoemen maar eigenlijk komt het er op neer dat ik een heel ander mens ben geworden! En dat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat er per 1 juni a.s. een andere baan op me wacht, die (hopelijk) veel beter past bij mijn veranderde ik.

Thomas, wat kan ik zeggen?

Ongelooflijk dankbaar ben ik dat je op mijn pad kwam en dat je in de afgelopen maanden samen met me mee op wilde lopen. 

Dankjewel voor alles wat je me hebt aangereikt, voorgehouden, in hebt doen zien en geleerd hebt. De vraag aan jou of je me wilde helpen was de allerbeste vraag die ik destijds kon stellen. Ik kijk terug op een ontzettend mooi proces waar ik echt het maximale heb uitgehaald. 

Het 1 op 1 traject eindigt maar in De Lampdragers gaan we verder, samen met nog veel meer mooie, inspirerende mensen. 

Super fijn dat ook ik er onderdeel van mag uitmaken. 

Dankjewel, voor álles!! 💚

Annemarie den Arend

Ik ben bij Thomas terecht gekomen via zijn Instagram. Vanuit daar aan de praat geraakt, vervolgens
meegedaan met het (toenmalige) groepsprogramma en uiteindelijk besloten het coachingstraject in
te gaan.

Ik had moeite met nee zeggen, liep constant mijn grenzen voorbij, zat erg in mijn hoofd en was niet in contact met mijn gevoel. Doen alsof er niks aan de hand was en alles weg lachen.

Thomas helpt je uit je comfortzone en houdt je de spiegel voor die je soms nodig hebt. Hij stelt rake vragen en is eerlijk tegen je, maar geeft je ook de ruimte.

Thomas geeft opbouwende feedback, bruikbare tips en denkt met je mee. Hij geeft af en toe net dat steuntje in je rug dat je op dat moment nodig hebt.

Hij denkt echt in oplossingen en ziet dan ook geen problemen. Hij weet wat het is om in de zorg te werken en waar je tegenaan kunt lopen en het is heel fijn om met iemand te werken die het begrijpt. Het is echt een 1 op 1 traject wat hij aanpast op de vragen en wensen van de
ander.

Thomas heeft mij geholpen om meer los te laten, mijn mening te uiten en dat ik meer naar mezelf ben gaan luisteren in plaats van naar anderen. Ik ben minder bereikbaar voor mensen en investeer in
mijzelf en de relaties die voor mij belangrijk zijn.
Ik heb meer rust en besef me dat er kracht is in kwetsbaarheid.

— Mark Bosman

Via Instagram ben ik in contact gekomen met Thomas. Ik zat op dat moment in een revalidatie en
was aan het re-integreren op mijn werk. Ik merkte dat ik mezelf steeds meer wegcijferde en het
anderen naar hun zin wou maken. Kortom ik zette mezelf op 2..

Na een online webinar heb ik een kennismakingsgesprek gepland. Ik zat in een vicieuze cirkel waar ik niet meer uit kwam. Tijdens de kennismaking hebben we een goed gesprek gehad, ik voelde mij op me gemak en heb toen besloten om mee te doen aan het toenmalige groepsprogramma en om het 1 op 1 traject te volgen.

Ik vond het enorm spannend om aan zo’n traject te gaan beginnen, is iets totaal buiten mijn
comfortzone, maar Thomas stelde mij op m’n gemak waardoor de eerste spanning eraf was.
Tijdens de sessies was Thomas eerlijk en open, hield een spiegel voor als het nodig was, confronteerde,
dacht hij mee en gaf tips, en er was tussendoor tijd voor humor.

De sessies hebben mij veel gebracht. Ik kan mijn grenzen beter aangeven, kan mijn emoties uiten,
heb bepaalde routines opgebouwd, bepaalde gewoontes doorbroken, schermtijd die enorm verlaagd is en ik ben niet altijd meer bereikbaar. En het belangrijkste is dat ik doe waarvan ik blij en gelukkig van word, ook al heeft dat veel moeite gekost.

Ik ben blij en trots dat ik deze stap heb gezet! Thomas ik ben je dankbaar voor alles!

— Femke Alkema

Ik kwam Thomas tegen via instagram, ben hem gaan volgen en daardoor met hem in contact gekomen. Ik zat niet echt met een probleem, maar merkte de laatste tijd dat ik niet altijd tevreden was met mijn gewoontes/gedrag.

Door het contact met Thomas en de vragen die hij via Instagram stelde, ben ik voor een kennismakingsgesprek gegaan. In dat gesprek kwam ik er achter dat ik veel dingen zou kunnen en willen verbeteren. Daarom heb ik uiteindelijk gekozen voor een één op één coachingstraject, iets wat niet echt in mijn comfortzone lag en ik heel spannend vond. Ook omdat ik zelf vond dat ik zoiets toch niet nodig zou hebben.

In de eerste sessie stelde Thomas me direct op mijn gemak en viel de spanning direct weg. De meeste sessies heb ik online gedaan, op één na.

Wat ik heel fijn aan de sessies vond is de humor en ontspannenheid die Thomas er in brengt, tussen de serieuze momenten door, wat ook maakt dat ik me erg snel op mijn gemak voelde en dingen durfde te delen.

Daarnaast is Thomas heel eerlijk en durft hij je te confronteren en de spiegel voor te houden. Ook vind ik het fijn dat Thomas zelf ervaring heeft als verpleegkundige en zelf soms ook dingen deelt over zijn eigen ervaringen of bijvoorbeeld moeilijke situaties. Tot slot heeft Thomas echt kennis van het coachen en daardoor ziet hij de juiste dingen en leek hij soms dwars door mij heen te kijken.

Door de sessies/gesprekken, de oefeningen, de confrontaties en spiegels van Thomas samen met alle inzichten en adviezen ben ik me heel erg bewust geworden van mijn gedrag/gewoontes en waar dit vandaan komt. Door deze bewustwording heb ik ook veel dingen kunnen veranderen.

Zo kan ik nu veel beter mijn grenzen aangeven en voor mezelf kiezen. Ik ben minder streng voor mezelf, iets waarbij de ‘moeten-mogen regels’ erg bij hebben geholpen. Daarnaast zijn er ook concrete dingen veranderd, zoals het verminderen van mijn schermtijd en daardoor het verbeteren van mijn slaap en ben ik zelfs meditaties fijn gaan vinden, iets waar ik me hiervoor als ‘veel te nuchter’ voor zou omschrijven.

Bij sommige oefeningen of vragen die Thomas stelde voelde ik wat weerstand of spanning, maar met de begeleiding van Thomas ben ik volgens mij alles aangegaan en heeft het me juist heel veel moois opgeleverd. Al met al ben ik Thomas heel erg dankbaar voor alles waar hij me bewust van heeft gemaakt en me bij heeft geholpen, zijn fijne manier van coachen, zijn humor maar ook de eerlijke en confronterende gesprekken! Bedankt Thomas!

— Lisanne

Na het groepsprogamma ben ik begonnen met het Treat first traject. Ik weet nog dat je vroeg of je me mocht helpen, omdat ik het zelf niet zou vragen.

Ik heb ja gezegd waar ik nooit spijt van heb gehad. Ik had niet specifiek dingen waar ik tegen aanliep, waardoor ik het lastig vond om aan het traject te beginnen. Het groepsprogamma heeft hier wel bij geholpen.

Ik zag hierdoor in dat ik niet vast hoef te zitten om hulp te vragen wat door het traject nog meer versterkt werd.

Tijdens het traject hield je me een spiegel voor en doormiddel van opdrachten werd ik me bewust van de gedachtes en gewoontes die ik had.

Regels als ik moet sterk zijn, ik mag niet falen werden veranderd van moeten naar mogen. Dit gaf vrijheid wat in het begin gek was.

Ik ben anders naar mezelf gaan kijken en mezelf ook meer gaan waarderen.

Dat ik me niet altijd goed hoef te voelen en voor mezelf mag kiezen in plaats van te doen wat de ander verwacht gaf rust. Ik sta hierdoor sterker in mijn schoenen en geef mijn grenzen meer aan.

Dit alles heb ik dankzij jou bereikt. Alles was bespreekbaar en er was laagdrempelig contact.

Je begeleiding stemde je volledig af met de nodige confrontatie en uitdagingen.

Je gaf tips en handvatten wat het ook heel praktisch maakte, bijvoorbeeld met mobiel gebruik.

Je bent een fijn persoon en goed in wat je doet. Ook was er altijd tijd voor humor. Als ik terug kijk ben ik heel erg ontwikkeld wat me zonder jou absoluut niet gelukt was.

Ik ben je hier heel dankbaar voor en kan dat niet in een paar woorden uitdrukken.

Bedankt voor alles Thomas!💚

— Eline

Ik ben bij Thomas terecht gekomen via zijn instagram account. Hier stonden inspirerende berichten op en ben toen begin dit jaar begonnen met het groepsprogramma die Thomas toen had.

Van daaruit ben ik in het coachingstraject terecht gekomen. Ik was altijd bereikbaar, vond het lastig om nee te zeggen, om grenzen aan te geven en te bewaken. Al deze dingen bij elkaar zorgde ervoor ik ook weinig tijd voor mezelf nam, weinig zelfzorg.

Na dit traject merk ik dat ik er van geniet om tijd voor mezelf te nemen. Ik bewust kan genieten van de momentjes zelfzorg. Ik ben ook gaan mediteren en merk dat me dat veel rust geeft en ik daardoor ook betere nachtrust heb. Tegenwoordig durf ik mijn telefoon ook gewoon achter te laten of gewoon op niet storen te zetten. Dat geeft enorm veel rust!

Bij Thomas heb ik me altijd enorm op mn gemak gevoeld. Juist omdat hij ook een achtergrond als verpleegkundige heeft, voelde ik me echt begrepen als ik met lastige situaties van de werkvloer zat. Op momenten dat het lastig was vanwege werk een tijdstip voor een sessie in te plannen, dacht Thomas altijd mee en kwam daarvoor met een oplossing.

Kortom, ik heb deze samenwerking als enorm prettig ervaren en zou hem aan iedereen aan willen raden die goed voor zichzelf wil zorgen en jezelf op nummer 1 wil gaan zetten!

Marrina Kreuk 

Eind 2021 volgde ik een webinar van Thomas. Ik zat voor mijn gevoel in een moeilijk pakket op het werk waarin ik het lastig vond een keuze te maken. Tijdens het webinar kwam ik er snel achter dat ik niet goed voor mezelf zorgde en vooral in mijn eigen overtuigingen zat.

Een aantal maanden later maakte ik de keuze om een stapje terug te doen op het werk. Dit voelde vooral voor mijzelf als een stapje terug. Eigenlijk maakte ik dit keer een keuze voor mijzelf en niet voor een ander. Dit zag ik alleen niet zo en had ik vooral een gevoel van falen.

Hulp vragen vond ik lastig. Ik zag het groepsprogramma van Thomas langskomen. Ik was geïnteresseerd, stapte uit m’n comfort zone en besloot hier in maart aan mee te doen.

Ik zat vooral in de piekermodus, stond voor alles en iedereen aan en zorgde vooral niet goed voor mezelf. Daar kwam ik tijdens dit programma wel achter.

Ik heb geleerd dat als je bepaalde routines wilt veranderen het nodig is uit je comfortzone te stappen.

Dit zorgde in het begin voor veel weerstand, maar al snel kreeg ik meer rust. Ik merkte bijvoorbeeld dat ik altijd gefocust was op m’n telefoon waardoor ik eigenlijk altijd aan stond.

Daarna ben ik met het 1 op 1 traject met Thomas gestart. Door de informatie en opdrachten die ik kreeg via de ACT app ben ik bewuster geworden van de regels die ik mezelf opleg, mijn valkuilen, mijn gedachten, mijn angsten, controle en loslaten.

Daarnaast ook van accepteren, hoe ik de rust kan opzoeken, mindfulness, voor mezelf zorgen, nee zeggen en vooral niet sterk hoeven zijn. Dit laatste is de grootste regel die ik mezelf heb opgelegd, dit kwam keer op keer namelijk weer terug.

Het is confronterend en soms pijnlijk om hier achter te komen, maar nodig om te veranderen en weer door te kunnen. Mijn goed voelen in plaats van mij goed te moeten voelen is iets waar ik veel bewuster over nadenk.

Jammer als ik mezelf even niet goed voel, ik hoef mezelf niet anders voor te doen voor een ander. Ik weet nu namelijk dat het soms even pijn doet op het moment zelf, maar ik weet dat ik daarna weer door kan.

Ik ben bewuster van wat ik voel, grenzen aangeven en wat ik echt zelf wil. Het blijft overigens een leerproces en ik val met regelmaat nog wel eens terug in oude gewoontes. Ik pieker namelijk heus nog wel eens.

Het verschil is alleen dat ik er nu bewust voor kies hier aandacht aan te geven en uit te zoeken waar dit gevoel vandaan komt, wat het met mijn lijf doet en wat ik er op dat moment aan kan doen. Ik merk dat ik er daardoor niet zo lang meer in blijf hangen dan voorheen.

Het fijne aan dit traject met Thomas is dat hij bepaalde situaties of gebeurtenissen begrijpt die in de praktijk gebeuren omdat hij zelf verpleegkundige is.

Daarnaast biedt hij een luisterend oor, gaat op jou tempo mee en haalt hij je met regelmaat uit je comfortzone. Sommige sessies zijn confronterend, zorgen voor weerstand, maar sturen je de juiste richting op. Er is ook ruimte voor humor dat vind ik belangrijk!

— Marcelien Swart-Schoenmaker

In het verleden heb ik al grote stappen kunnen en mogen maken qua persoonlijke ontwikkeling. Ik deed mee met het groepsprogramma; gewoon om te kijken hoe ver ik al was en wat ik nog meer kon leren.

Via het groepsprogramma had ik een coachingstraject gevolgd. Ik weet nog goed dat ik tijdens de eerste sessie iets zei in de trant van: “stel jij de vragen maar hoor, ik heb geen idee wat ik hier eigenlijk doe”. Oftewel: ik dacht dat ik het leven al uitgespeeld had. 

Maar dat was een grapje. Oude patronen waren nog steeds aanwezig in mijn leven. Onbewust. Tijdens de sessies heb ik, zoals Thomas het zegt: “korte termijn pijn, lange termijn fijn” vaak vervloekt. Het was lang niet altijd leuk. Dan dacht ik dat ik een grote stap gemaakt had, maar tijdens de sessie ging ik voor m’n gevoel weer 3 stappen terug. Vallen en opstaan is dan ook een vrij korte samenvatting van de afgelopen tijd. 

Maar wat heeft het mij gebracht! Mindfulness leven in het hier en nu, genieten van het moment, minder moeten en meer zelfcompassie. Nooit gedacht dat ik ooit zo’n zweverige hippie zou worden, maar I love it. Dit is wie ik wil zijn, en daar ga ik nu voor. 

Thomas, dank voor je openheid, kritische vragen, oprechtheid, luisterend oor en vooral je humor! Ik heb vaak gelachen, vaak ook niet; maar zonder jouw hulp zou ik op korte termijn zeker geen hippie zijn geworden die ik stiekem altijd heb willen zijn. 

— Anneline Koetsier

Ik begon bij de praktijkondersteuner (POH) maar haalde hier niet het resultaat wat ik wilde. Ik bleef rondlopen met een gestrest gevoel. Ik volgde Thomas’ groepsprogramma: fantastisch! Ik kreeg zoveel mooie raad en adviezen en begon te veranderen/ontwikkelen. Wowww zoveel moois uitgehaald.

Ik kreeg meer rust en naarmate het groepsprogramma vorderde, kreeg ik steeds meer wow effecten. Bizar wat Thomas met mij deed en een spiegel voorhield. Alles kwam aan bod: ik huilde, was blij, hard frustratie, viel en stond weer op… Thomas raakte precies juiste snaren van dingen die ik nooit eerder verwerkt had.. Aan het einde van het groepsprogramma had ik een gratis sessie gewonnen, waarin hij mij weer zo diep een spiegel voor wist te houden. 

Ik was om en ik dacht ‘dit is een hoop geld’, maar ik ga voor mezelf kiezen. Ik heb nu zoveel moois meegemaakt. Ik heb gejankt, geschreeuwd, gehuild, boos op mezelf geweest… Maar ondertussen ben ik ook super trots op mezelf en ik heb moeilijke keuzes gemaakt op de korte termijn. Ik heb keihard mijn grenzen leren kennen en Thomas helpt me super goed.

Ik heb elke 2 weken een sessie gehad in 6 maanden tijd. Thomas je bent en blijft een mega grote topper die me, zoals we dat hier op z’n Drenths zeggen: ‘geef jezelf een schop onder je hol en ga deur met de kop erveur! Maar niet teveel deurgaan want dan draai je deur.’ Ik ben nuchter en met die nuchterheid kan het leven ook prachtig zijn. Ik geniet meer van kleine dingen, pak sneller rust en tijd voor mezelf zonder mij nu egoïstisch te voelen. 

Ik had er in het begin een hard hoofd in maar ik ben heel goed op weg naar de authentieke versie van Sandra! Het is een bult geld in een keer misschien, maar als je graag sport en je koopt daar van alles voor… Is dat wel oké terwijl dat ook veel geld kost. Maar als we naar onszelf moeten kijken, zeggen we ‘nee dat is zweverig’, ‘nee, dat is lastig’, ‘nee ik loop liever vast’. 

Pak die kans, kies voor jezelf, het is het geld meer dan dubbel en dwars waard. Als je je goed inzet en jij doet goed je best, zal Thomas ook jou zoveel moois kunnen geven. 

Ik heb geleerd wat zelfliefde is, ben veel minder streng voor mijzelf en heb ingezien dat heel veel door mijn verstand komt qua strengheid en negativiteit. Ik ben goed genoeg en mag er zijn zoals ik ben:)! Ik besef dat niet altijd alles aan mij ligt. Prachtig hoe jij de juist snaren raakt.

Ik raad Thomas aan omdat hij zelf veel meegemaakt heeft, hij weet waar die over praat als oud verpleegkundige en hij is een hele lieve zorgzame man die gewoon keihard de waarheid op je bordje legt. Leuk of niet, moeilijk, makkelijk, confronterend, maar hij weet altijd de juiste snaren te raken. Zonder hem was ik nooit zover gekomen om voor mezelf te kiezen als nu. En ik krijg hele mooie reacties van mensen om me heen hoe ik positief verander. 

Sandra van der Laan 

Begin dit jaar volgde ik een webinar van Thomas. Hierin werd ik al geconfronteerd met een aantal maskers en overtuigingen, dit vond ik toen moeilijk om te horen. Kort daarna maakte ik een fout op werk, wat voor mezelf eigenlijk onmogelijk (ik mag geen fouten maken) was.

Ik stond altijd aan en klaar stond voor iedereen en het kon altijd beter. Ik leefde ongezonder en dronk veel cafeïne. Was altijd alert en ik vond nooit echt de rust. Zelf vond ik dat natuurlijk niet totdat ik deze inzichten kreeg. Ik besloot om het 1 op 1 coaching traject bij Thomas aan te gaan en mijn gewoontes, overtuigingen en regels aan te pakken.

Al vrij snel belandde ik in het groepsprogramma waar ik mezelf voor de eerste keer tegenkwam. In deze 4 weken (die ik 2 keer heb gedaan) heb ik mijn gewoontes aangepakt.

Meldingen op de telefoon uit, een wekker zetten ipv de telefoon te gebruiken, bewegen en de rust opzoeken. Dit zorgde in eerste instantie voor mega veel piekeren maar uiteindelijk zoveel rust in mijn hoofd en lijf!

Kort daarna heb ik de masterclass grenzen aangeven gevolgd, die Thomas samen met Tim geeft. Ik dacht eerst ‘moet ik dat wel doen’, maar dit heeft uiteindelijk een hele harde maar goede zet gegeven in dit traject. Ik kwam erachter dat ik bepaalde strategieën mezelf heb aangeleerd maar nooit heb bekeken hoe dit anders zou kunnen totdat ik dat inzicht kreeg tijdens een opdracht.

De grens werd opgezocht en ik moest echt leren voor mezelf te gaan kiezen. Er werden moeilijke vragen gesteld die gepaard gingen met veel emotie die ik op dat moment nog niet kon/wilde uiten. Toch hebben zij mij door deze dag heen geholpen met ondersteuning en sturing.

Ik kon aan de slag met mijn plan op maat voor daarna. Na deze training volgde een paar dagen vol emotie en ontlading op de korte termijn, wat mij op de lange termijn veel ruimte gaf om het wel verder op te pakken.

Het coaching traject ging verder en ik werd uitgedaagd om dingen anders te doen. Mijn ” moeten boekje ” staat dan ook vol met alles wat ik van mezelf moest, regels en wat ik graag zou willen. Van moeten mogen maken, dat heb ik echt vervloekt.

Het kostte tijd, soms wat stress en uitdaging maar met als resultaat dat ik mij minder druk maak, niet altijd aan sta en kan kiezen voor mezelf. Ook mijn gedachten hadden nogal wat invloed, ik heb geleerd hoe ik met mijn gedachten om kan gaan maar vooral dat ze er zijn en dat is oké!

Thomas heeft mij in de afgelopen maanden ontzettend veel inzichten gegeven. Dit was zeker niet altijd leuk en makkelijk. Er waren ook moeilijke momenten maar Thomas stond altijd voor me klaar en reikte zijn hand aan.

Ik ervaar op dit moment meer rust in mijn hoofd en lijf. Ik ben vrolijker (dans weer door de kamer), kies meer voor mezelf en kan beter omgaan met gevoelens, gedachten en dit omzetten waar nodig. In het begin dacht ik dat ik onbreekbaar was, maar raad eens dat ben ik niet!

Thomas heeft het traject helemaal op mij aangepast. Het kon in mijn eigen tempo dus even een week niet was helemaal prima. Hij luisterde, gaf me inzicht zonder oordeel en stuurde me in de goede richting. Natuurlijk moest ik ook zelf aan de slag met een aantal oefeningen en op zoek naar wat ik voelde en waarom.

Er was zeker ruimte voor humor en soms wat luchtigere sessies. Hij daagde me uit om uit m’n comfortzone te komen en echt stappen te zetten voor mezelf. De conclusie is dus: DOEN en ervaar zelf hoe Thomas jou kan helpen.

— Britt Grevelink

In november/december 2021 kwam ik in contact met Thomas via zijn Instagram. Op dat moment ging het niet goed met mij en heb ik dit met hem besproken waarna we zijn gestart met het coachtraject.

Met behulp van de app van ACT met informatie en opdrachten ben ik onder andere aan de slag gegaan met mijn belemmerende overtuigingen en wat je regels zijn zodat je je er bewuster van wordt. Je leert er anders naar te kijken waardoor ik ze kon verwelkomen en ermee in gesprek gaan, al ging dit de ene keer makkelijker dan de andere keer.

De masterclass ‘Grenzen aangeven’ en het groepsprogramma waren voor mij een mooie aanvulling op de 1-1 sessies. Vooral de masterclass met het daarbij horende stappenplan heeft wat in beweging gezet, bewust en onbewust.

De stappen die ik heb gezet en de keuzes die ik heb gemaakt sinds de masterclass kwamen op een gegeven moment met elkaar samen waardoor ik beter bij mezelf ben gekomen. Waardoor ik verder kan op deze reis om beter te leren voelen wat goed is voor mij en confettikanonnen geeft om naar te handelen.

Goed voelen in plaats van mij goed moeten voelen. Ik ben van ver gekomen en ben blij en dankbaar met waar ik nu sta. In het begin ging het goed en ook best snel door wat ik al wist door de reis die ik al had gemaakt met persoonlijke ontwikkeling. Hierna stagneerde het wat en toch wilde ik het koste wat het kost doorgaan, terwijl dit juist meer stilstand opleverde en Thomas voor mij op de rem trapte wat ik op dat moment nodig had omdat ik het zelf niet zag.

Zelf heb ik er veel van geleerd en ben ik gegroeid in wie ik ben en wil zijn, maar samen ook wel degelijk naar mijn idee, wat ook geholpen heeft om verder te komen. Door onder andere mijn beschermingsmechanisme van aanpassingsvermogen dat ik nu steeds beter bewust zie/voel dat deze mij niet meer dient waardoor ik nu wat meer schijt durf te hebben van wat anderen van mij denken en vinden.

Ik ben bewuster geworden in wat ik nu doe met betrekking tot kwetsbaar opstellen en beter weten/voelen/aangeven waar mijn grenzen liggen en voornamelijk om beter inzicht te hebben in wat van mij is en wat van de ander. Hierin heb ik tot nu toe de meeste ontwikkeling gemaakt.

Vanuit mijn omgeving en vooral van de mensen die mij niet vaak zien kreeg ik onder andere terug dat ik veranderd ben in positieve zin. Voornamelijk dat ik meer open ben, inspirerend en dat ik steviger sta.

Een aantal punten waarom ik Thomas aan zou raden om een coachtraject bij te volgen:

  • Een spiegel
  • Je leert dat je (weer) op een bepaalde manier mag leunen op een ander
  • Goed aanvoelen en tussen de regels door kunnen ‘lezen’
  • Een luisterend oor
  • Kritisch zijn en goede vragen stellen binnen de sacred space, alles mag er zijn, geen oordeel
  • Eigen tijd/tempo en daarbinnen ook buiten bepaalde grenzen kunnen gaan als dit het proces ten goede kan komen in overleg wanneer ik dit zelf niet zag
  • Luchtigheid en humor tijdens de sessies en iets met een vlaflip niet meer op een normale manier kunnen eten en zien.
  • Voor een HSP-er als ik is dit een mooi traject om beter bij jezelf te komen. Vooral wanneer je het als kracht en als iets positiefs wil gaan zien als je het lastig vindt om hiermee om te gaan.

Ik ben er nog niet. Ik ben weer op de goede weg en ik zal blijven lopen met kleine of grotere stappen naar mijn poolster aan de horizon. Ondanks dat ik niet weet hoe de weg gaat lopen, heb ik er meer vertrouwen in dat het goed komt en ik mijn energie terug ga vinden en dat voel ik nu ook weer. Ik ben Thomas dankbaar voor de afgelopen tijd.
Als je de weg even kwijt bent, kan hij je helpen de routekaart te updaten zodat je verder komt. Hoe? Lees bovenstaande dan nog een keer of vraag het hem zelf 🙂

— Nynke Busschers

Voor het groepsprogramma stond ik continu aan voor m’n werk en privé. Ik zat veel op m’n telefoon en mails. Ik zette mezelf niet op 1, stelde geen grenzen, had een negatief zelfbeeld, was heel erg streng voor mezelf als het op werk aankwam en durfde geen ‘nee’ te zeggen. 

Dankzij het groepsprogramma ben ik mij bewust van mijn beschermingsmechanismen en mijn controle & vermijding. Ik zit veel minder op mijn telefoon, heb een ochtendroutine en vind koud afdouchen nu heerlijk terwijl ik dat altijd verschrikkelijk vond. Ik kies meer voor mijzelf, durf nu af en toe nee te zeggen, heb al mijn meldingen uitgezet op mijn telefoon en mijn schermtijd is aanzienlijk minder en ik sta niet meer continu aan voor m’n gevoel.

Thomas is een open persoon, stelt zich kwetsbaar op waardoor ik dat eerder durf, komt uit de zorg en leeftijdsgroep waardoor ik mij op m’n gemak voel. Thomas weet hoe het vak werkt en welke valkuilen het met zich meebrengt, veroordeelt je niet en respecteert wie je bent. Hij weet de pijnlijke snaar te raken, waardoor m’n gedrag omgezet wordt in bewustwording en handelen. 

— Sharon Koelemeijer

Ik was iemand die geen tijd aan mijzelf besteedde voor zelfontwikkeling op gebied van zelfliefde. Zou graag alle conflicten vermijden en wil iedereen lief hebben en zette mijzelf meestal op de 2e plek, omdat ik mij vooral voor een ander verantwoordelijk voelde. Ook had ik een irritatie aan “iets moeten”.

Het groepsprogramma was interessant en confronterend. De onderwerpen angst, controle en zelfliefde spraken mij het meest aan, omdat ik wist dat ik hier verbetering uit kon halen. Mijn verstand maakt het mij vaak moeilijk met ondermijnende gedachten. Ik had een irritatie voor “moeten”, omdat ik voor mijzelf dat had gecreëerd –> Te streng voor mijzelf ben… Het verschil maakt het hem nu in de bewustwording.

Het heeft mij geleerd om kritisch naar mijzelf te laten kijken wat enorm veel energie kost, maar heel waardevol bleek! Vanuit hier kreeg ik duidelijkheid wie ik nou echt ben en wie ik wil zijn. Komende tijd wil ik mij meer focussen op zelfliefde. Er is nu bewustwording wat het verschil maakt. En dat noem ik vooruitgang 💪

Thomas kan ik aanbevelen, omdat hij gedachtengang en bepaald gedrag om kan laten zetten naar bewustwording en handelen. En dat met een paar vragen die je meteen de juiste richting instuurt. Ik voelde mij vrij om mij kwetsbaar op te stellen, maar ik voelde mij vooral gehoord.

Het was een intensieve maand, maar ik ben een mega ervaring rijker!

Evelien Kamphorst

Ik zat voor het groepsprogramma veel op mijn telefoon, was afgeleid, vond het lastig grenzen te stellen, had een schuldgevoel bij nee zeggen en had weinig zelfliefde/zelfzorg.

Na deze maand kan ik mijn grenzen aangeven, heb ik minder schuldgevoel, dat stemmetje in mijn hoofd bij nee zeggen zakt steeds meer naar de achtergrond, zit minder op mijn telefoon en daardoor heb ik meer tijd voor mijzelf en het op een rijtje kunnen zetten van mijn gedachten. Ik heb meer bewustwording van de inname van cafeïne, suiker en groente.

Ik heb handvatten gekregen door middel van video’s en uitdagende challenges, het geeft bewustwording, maar ook confrontatie.

Thomas is eerlijk, down to earth, geeft fijne handvatten, draait er niet om heen en is straight to the point, Ik vind dat persoonlijk erg prettig, want dan weet ik waar ik aan toe ben en hoe ik gericht aan de slag kan.

— Caroline Vaasen – Kramer

Voordat ik begon met het groepsprogramma heb ik lang getwijfeld om deel te nemen. Durfde ik om mezelf tegen te gaan komen?.. Nu 2 maanden deelgenomen te hebben aan het groepsprogramma ben ik blij dat ik de stap genomen heb.

Ik zette mezelf altijd op plek 3, achter mijn bewoners en collega’s. Maar ik heb geleerd dat ik mezelf op plek 1 moet zetten zodat ik daarna beter voor mijn bewoners en collega’s kan zorgen.

Daarnaast had ik altijd het gevoel dat ik alles alleen moest doen. Maar door taken te verdelen, uit handen te durven geven gaat het werk veel makkelijker. Hiervoor moet ik durven fouten te maken wat absoluut niet makkelijk is. Dit alles zal met ups&downs blijven gaan maar ik zal nog vaak terug kijken naar de filmpjes van het groepsprogramma.

Het groepsprogramma was iets wat op afstand gedaan werd. En daar heb ik al veel van geleerd. Tijdens de Nursing Experience heb ik genoten van de live workshop. Dit was precies het zetje wat ik nodig had om door te blijven gaan.

Mocht je er de volgende Nursing Experience weer bij zijn, twijfel ik geen seconde om mij weer op te geven voor jou workshop.

— Ayessa Velthausz

Ik heb 2 maanden meegedaan aan het groepsprogramma van Thomas. Ik voelde mij enorm verantwoordelijk voor mijn werk. In combinatie met mijn perfectionisme, begon de emmer over te lopen. Ook stond ik altijd ‘aan’. Dit wilde ik absoluut niet meer!

Ik ben begonnen met het uitzetten van al mijn meldingen op mijn telefoon. Ik zag daardoor geen appjes meer binnenkomen en ook de meldingen van de sociale media niet meer. Dit gaf al meteen zoveel rust. Ik bepaal nu namelijk zelf wanneer ik op mijn telefoon kijk, waardoor mijn schermtijd al erg verminderd is.

Daarnaast heb ik ook andere gezondere gewoontes ingebouwd zoals koud afdouchen (ik wist niet dat het zo lekker was, haha), meer bewegen en rust pakken door stil te staan bij mezelf.

De ene dag gaat dit makkelijker als de andere dag, maar ik merk al aanzienlijk veel meer rust in mijn lijf. Ik voel me nog steeds wel verantwoordelijk, maar een stuk minder dan 2 maanden geleden.

— Yvette Derksen

Collega van mij (Ayessa) vertelde mij over jouw pagina. Ik zie online meerdere mensen die aangeven je te kunnen helpen met voor jezelf zorgen, grenzen aangeven etc. Maar het idee dat jij zelf uit de zorg komt en weet waar ik mee te maken kan krijgen vond ik een veel prettiger idee. Met vrienden bespreek ik ook werk situaties maar die krijg ik soms lastig uitgelegd hoe het werkt in de zorg en waarom sommige dingen soms lopen als je een baan hebt waarin er altijd iemand wel en niet werkt. Ik stond er zeer voor open om je verhaal en kennis te horen.

Door het groepsprogramma en de gratis coaching sessie heb ik bij mijzelf zichtbaar gekregen hoe ik er echt in sta. Ik dacht dat ik op sommige punten verder ontwikkeld was en sommige punten bij mij minder aan de orde waren. Maar ik heb wel degelijk onzekerheden waar ik meer mee worstel dan ik van te voren dacht.

Doordat dit zichtbaar is geworden voor mij, ben ik gaan praten en heb ik vanuit jou, maar ook vanuit mijn werk, meer handvatten gekregen om met bepaalde situaties en collega’s om te gaan.

Ik vond dit confronterend. Moest op een andere manier naar mijzelf kijken dan dat ik gewend was. Vond dit best pittig maar het heeft mij wel verder gebracht. Deze ontwikkeling is nog steeds gaande en blijf ik ook mee bezig. Op de korte termijn pijn, op de langere termijn fijn.

Ik heb geleerd om naar mijzelf als persoon te kijken en minder naar de functie die ik moet waarmaken. Een realistischer beeld gekregen en nu merkbaar de juiste stappen kunnen maken om mijzelf verder te ontwikkelen op een passende manier. En niet zoals ik eerder dacht dat passend was.
Ook dat ik je in het “echt” heb gezien en mee heb gedaan aan de workshop bij de Nursing Experience vond ik prettig. Dat de coaching veel digitaal is, is logisch. Maar dan verschuil ik mij toch achter mijn mobiel/laptop en sta ik er niet “echt”. Nu kon dat wel (fijn dat we nog konden aansluiten haha) dat werkt soms beter bij mij dan digitaal.

Nieké Cornelissen

Aan het begin van het groepsprogramma stond ik altijd aan als verpleegkundige. Mijn scherm tijd was hoog, had weinig tijd voor mijzelf en werk was de grootste prioriteit.

Tijdens het programma begon ik steeds meer voor mijzelf te kiezen, nam ik meer tijd voor mijzelf, en ontwikkelde ik betere gewoontes op het gebied van ontspanning,sporten en voeding. Ik ben er nog lang niet maar heb de eerste stap wel gezet!

Thomas is overtuigend en weet met enige regelmatig mij te triggeren! Enorm bedankt hiervoor!

— Shirley Redegeld

Wat ik mooi vond aan het groepsprogramma was de openheid en menselijkheid die merkbaar was. Niks was gek of teveel, dat maakt de drempel al lager om er zelf meer open in te staan.

Ik wilde graag meer leren over rust bewaren en behouden. Steviger in mijn schoenen staan en sterker worden en dat ook zo voelen.
Door het stuk theorie ben ik mij meer bewust van mijzelf; ik gaf onvoldoende grenzen aan en wist niet eens waar ze lagen, ik zorgde onvoldoende voor mijzelf en dus ging het zorgen voor anderen ook niet veel beter.

Ik merk dat die bewustwording al meer rust geeft. Maar ook logische vragen waar ik weer mee verder kan. Ik voel me hierdoor rustiger en stabieler. Hierin wil ik zeker nog verder groeien.

Thomas, dankjewel voor je heldere en eerlijke blik!

— Erica Ligtenberg

Voordat ik aan het groepsprogamma begon zat ik veel op mijn telefoon en was ik veel met werk bezig, hoewel ik dat niet echt als last ervaarde.

Tijdens het groepsprogramma ben ik door de video’s en challenges meer voor mezelf gaan kiezen door nee te zeggen, minder bereikbaar te zijn en gezonder te leven op het gebied van slaap, voeding en ontspanning. Verder ook veel geleerd over angsten en vermijdingen.

Je geeft duidelijke uitleg en hebt veel tips en voorbeelden vanuit eigen ervaring wat erg fijn is! Daarnaast is het groepsprogramma goed in eigen tijd te volgen.
Bedankt voor alles!!

— Eline vd Sluijs

Aan de start van het groepsprogramma was ik een verpleegkundige die altijd aan stond. Veel schermtijd, altijd beschikbaar, dronk meer cafeïne, had weinig beweging en redelijk gezond eten.

Tijdens het groepsprogramma moest ik gewoontes loslaten en dingen op een andere manier gaan bekijken. Dit zorgde voor veel piekeren, wat weerstand maar ook een uitdaging. Door de dagelijkse filmpjes en opbouwende challenges heb ik mijn gewoontes al best wat aangepast (ik ben er nog niet ;)). Ik drink in elk geval minder koffie en cafeïne houdende dranken, mijn schermtijd is gehalveerd, mijn meldingen staan uit, ik eet gezonder, loop vaker buiten en heb de stilte/rust opgezocht. Dat kon ik als meesteres van de piekerfabriek wel gebruiken met als resultaat ook beter slapen!

Ik ben Thomas dankbaar voor de inzichten die hij mij heeft gegeven en het duwtje in de goede richting. Hij is overtuigend en ondersteunend en weet precies de juiste punten aan te prikken.

— Britt Grevelink

Nadat ik vijf maanden geleden ben uitgevallen door overspannenheid begon de zoektocht naar de oorzaken die uiteindelijk de emmer hebben doen overlopen. Zo was mijn werk- prive niet in balans, stond ik altijd aan en was ik dag in dag uit bezig met het controleren en bereikbaar zijn voor het werk. Ik moest van alles op de hoogte zijn en luisterde niet naar mijn lichaam die mij meerdere signalen gaf om het rustiger aan te doen. De stress voedde ik met nog meer stress en nòg harder werken.

Het verschil van begin en nu is dat ik mijn lichaam beter heb leren kennen. Ik snap nu beter waarom ik bepaalde situaties uit de weg ging/ga en ik kan sneller herkennen wanneer ik op de rem moet trappen. Ik ervaar meer rust door meer bewuste keuzes te maken en het minder op de ‘automatische piloot’ te doen.

Ik heb heel veel gehad aan de theorie die bepaalde gedragingen verklaren. Dat heeft mij enorm geholpen om meer inzicht te krijgen, want waarom zou je ‘zomaar’ iets doen als je niet weet waarom je het doet. Zo hebben de inzichten over vermijding, dopamine en de weg van de minste weerstand mij in beweging gebracht om te breken met gewoontes die mij heel veel energie kosten.

Daarnaast hebben routine en het uitschakelen van meldingen voor meer rust gezorgd en ik ervaar dat ik vaker ‘nee’ kan zeggen en dat alles ook gewoon doorgaat op het moment dat jij een keer niet of minder bereikbaar bent.

Ik beveel Thomas aan omdat hij zelf uit de zorgwereld komt en zich goed kan verplaatsen in de dingen waar je tegenaan kan lopen als verpleegkundige. Hij weet daarnaast een spiegel voor te houden en de juiste vragen te stellen die je aan het denken zetten en kunnen motiveren tot positieve veranderingen.

— Leanne Schepers

Ik kwam uit een druk en onzeker jaar wat maakte dat ik veel aan het piekeren was. M’n perfectionisme en onzekerheid zaten mij teveel in de weg. Ik stond voor alles en iedereen aan en klaar, zorgde minder goed voor mezelf waardoor de druk en het piekeren alleen maar meer werd. Ik wilde hier graag iets aan gaan doen.   

Door uit mijn comfortzone te stappen en actief deel te nemen aan het groepsprogramma heb ik vaak de weerstand opgezocht. Je krijgt challenges waar je ook zeker even uit je eigen comfortzone moet stappen. Dit is eigenlijk wel voor iedereen in de groep waardoor het minder ongemakkelijk is, juist een uitdaging wordt en je op die manier bewust en actief met jezelf bezig bent. Het is overigens helemaal aan jezelf in hoeverre je uit deze comfortzone wilt stappen en wat je dus uit het programma wilt halen. Niks is verplicht.

Daarnaast door je vragen te stellen in de groep en de live sessies is het fijn om er achter te komen hoe anderen het aanpakken en wat je eventueel vanuit hen kan meenemen. Je doet het voor jezelf, maar ergens ook samen als groep.

 Ik heb geleerd dat als je bepaalde routines wilt veranderen het nodig is uit je comfortzone te stappen. Je wordt uiteindelijk beloond door dit te doen en voor jezelf te kiezen en dat is veel waard. Ik merk dat door kleine veranderingen ik nu minder aan het piekeren ben. Ik heb meer rust in mijn hoofd en lijf gekregen. Ik drink meer water en minder cafeïne, slaap goed en word vooral ook uitgerust wakker. En de grootste verandering is het niet altijd aan staan voor alles en iedereen; wat een rust geeft het om de meldingen van mijn telefoon uit te zetten.

 Ik kijk positief terug op afgelopen maand het is voorbij gevlogen en heeft mij veel gebracht. Bedankt voor alle filmpjes, challenges, tips en fijne handvatten die ik heb gekregen en toe kunnen passen.

— Marcelien Schoenmakers-Swart

Reden voor deelname aan het groepsprogramma was onbalans tussen werk en privé. Het groepsprogramma heeft mij in korte tijd geholpen een aantal zaken in mijn levensstijl aan te passen, ik heb een ochtendroutine ontwikkeld, drink minder cafeïne en kijk minder op de socials. Resultaat is beter slapen en meer rust in mijn hoofd!

Door deze leefstijladviezen van Thomas en door zijn dagelijkse filmpjes over onder meer controle en grenzen aangeven ben ik meer bewust geworden van de processen in mijn hoofd. Door deze bewustwording geef ik onder meer al beter mijn grenzen aan dan voorheen!

Ik kan het groepsprogramma aan alle verpleegkundigen en verzorgenden aanraden, Thomas brengt alle informatie op een duidelijke en prettige wijze, je gaat vanaf dag 1 direct aan de slag en boekt snel resultaat!

— Arjan Kom

Voordat ik met het groepsprogramma begon merkte ik dat ik heel de dag bezig was. Meestal voor een ander en als ik tijd voor mezelf had, was het vaak alsnog voor werk of opleiding. Eerder was ik Thomas al gaan volgen en het webinar gevolgd, waarna ik de kans aanpakte om het groepsprogramma te gaan volgen.

Waar ik eerst mijn dag gelijk begon wanneer de wekker ging, heb ik nu een ochtendroutine. Deze zorgt ervoor dat ik rustig en fit met mijn dag begin.

Waar ik echt een groot resultaat in zie is de tijd die ik nu voor mijzelf heb. Elke dag maak ik een heerlijke wandeling, neem ik tijd voor stilte (waarin ik soms ook mediteer, had dit vroeger nooit gedacht te doen..) Ik heb een hoop inzichten gekregen door de video’s van Thomas die ik zelf nooit zou ontdekken. De meeste daarvan gebaseerd op bronnen die je zelf ook nog eens kan nalezen.. de challenges verbonden aan het groepsprogramma vond ik leuk en uitdagend, steeds een stapje meer jezelf uitdagen!

Als verpleegkundige vond ik de match met Thomas als coach fijn. Hij weet als geen ander hoe het in werkveld werkt en geeft daar ook goede handvaten voor.

Als je echt aan jezelf wilt werken, raad ik je het groepsprogramma echt aan!

— Marrina Kreuk

Ik zat erg veel in m’n hoofd en had veel last van allerlei gedachten en druk in m’n hoofd en altijd maar aan staan dingen moeten. Soms gejaagd en maar door en door en door en zag vaak beren op de weg.

Doordat je het doet met een groep en elke dag de stok achter de deur hebt om weer een filmpje te krijgen met allerlei opdrachten die je mag uitvoeren via de challenges die je krijgt in deze groep geeft t uitdaging dat je dat wil doen tenminste zo ervaarde ik het wel. Omdat je erg veel tips en trucs van Thomas krijgt. O.a wat resultaten van de challenges.

Ik ben zekerder geworden, slaap beter, eet gezonder, drink meer water en minder koffie, voel me energieker, meer rust en stilte in m’n hoofd, leef meer vanuit m’n hart en heerlijk dat ik alle meldingen van alles uit heb gezet op m’n telefoon: wat een rust!

Ik heb geleerd dat je wordt beloond als je voor jezelf kiest en dat je daar heel erg veel aan hebt. Je moet niks natuurlijk maar je doet mee omdat je iets in je leven wil veranderen dus ja dan moet je er ook wel wat voor doen en laten dan heb je er echt het meeste aan.

Ik heb er in een maand heel erg veel aan gehad en mijn leven is er wel positief door veranderd en het ligt er echt aan hoe actief je je inzet, wil het groepsprogramma je helpen.

Bedankt voor de duidelijke, positieve filmpjes, de leuke opdrachten/challenges, de goeie handvaten die je echt kan toepassen in je leven en hele handige tips waardoor je gezonder kan leven!

— Sandra van der Laan

Nu voor de tweede keer meegedaan met het groepsprogramma. Het geeft me meer basis in de dag en heb ik onder andere de ochtendroutine, de 500 Gr groente het koud afdouchen (ja, toch wel) nu beter kunnen integreren.

Soms nog wel aan het hannessen qua eten, vooral wanneer het wat chaotisch is. De basis geeft dan uiteindelijk toch meer rust waar ik op terug kan vallen. Dit geldt ook voor het elke dag naar buiten gaan van minimaal 20 minuten. De zon zal ook wel meespelen, maar heb nu wat meer energie op kunnen bouwen vergeleken met de eerste keer en daar ben ik vooral blij mee!

Daarnaast merk ik ook dat ik weer langer de rust kan bewaren zonder dat mijn binnenwereld en/of mijn hoofd alle kanten opgaat. Het hebben van een groep, het gevoel van het samen doen en elkaar vragen kunnen stellen blijft voor mij een goede stok achter de deur om in een veilige omgeving, onder begeleiding van Thomas, stapje voor stapje verder te komen om een nieuwe weg te maken en mijn reis te vervolgen naar de Poolster aan de horizon waar ik naar toe wil.

Ik heb weer een aantal mooie kleine stapjes gezet en zal altijd onderweg blijven. De hoge bergen een voor een te beklimmen en te blijven lopen, hoe diep het dal ook mag zijn, ondanks dat ik nog niet heb gevonden wat ik zocht en er soms bang voor ben. Zolang je de basis, je verlangens, dromen en waarden inzichtelijk hebt, kun je naar die Poolster op de horizon reizen. Door te vragen en delen met anderen, ook met jezelf, kom je verder. Dat wens ik jullie toe🙏🍀Bedankt voor deze maand!❤️

— Nynke Busschers

In januari heb ik meegedaan met het groepsprogramma van Thomas. Weten dat je iets wilt veranderen omdat je veel in je hoofd zit, maar niet goed weten waar je moet beginnen.

Thomas geeft hierbij goede handvatten en heeft me hier in een maand tijd al veel mee geholpen. Van de stilte opzoeken naar routines opbouwen naar minder moeten en meer mogen van mezelf. Thomas is eerlijk tegen je, duidelijk en is altijd bereid om met je mee te denken.

— Mark

Ik zat niet lekker in mijn vel en was niet mezelf. Het was het juiste moment om dit coaching traject aan te gaan en te gaan leren hoe ik beter voor mezelf kan zorgen. Ik ben zelf werkzaam als verpleegkundige en aangezien Thomas bekend is met dit vak, leek het mij mede daarom goed om het coaching traject via hem te doen.

Ik heb op één sessie na alles online gedaan. Dit was mede vanwege C, maar zeker niet minder effectief. Thomas gaat terug naar de kern van je persoonlijkheid. Ik kwam er tijdens de coaching pas achter dat mijn opvoeding erg mee speelde in de persoon die ik was. 

Sommige sessies waren heel confronterend, maar daarnaast voelde het zó fijn om eindelijk mijn hart te luchten over zaken die ik altijd maar aan het vermijden was.

Ik heb geleerd om dichterbij mezelf te blijven en te luisteren naar mijn gedachtes en gevoelens. Ik hoef mezelf niet meer weg te cijferen en ik gun mezelf meer dan al die tijd daarvoor.

Hoe fijn is het om weer lekker in je vel te zitten en te kunnen accepteren dat je naast de positieve momenten soms ook gewoon een rotdag mag hebben! Het gaat er niet om wat je mee maakt, maar hoe je er mee om gaat.

Als je ook het gevoel hebt dat je je altijd wegcijfert voor anderen of jezelf niet uitspreekt uit angst voor de gevolgen, dan zou ik zeggen: neem gauw contact op met Thomas. Hij sluit aan bij jouw wensen en behoeftes en stelt je op je gemak.

Thomas is prettig in de omgang, confronteert je op de momenten dat het nodig is, maar gebruikt ook zijn humor waardoor je elke sessie met een lach afsluit. Thomas, heel veel dank voor dit mooie coaching traject dat ik bij je mocht volgen!

— Gerianne van Woudenberg

Ik vond het fijn om mee te doen en ik realiseer me als ik terug kijk dat ik ben gaan inzien hoe hard de maatschappij eigenlijk aan je trekt zoals je telefoon, hoe weinig momenten je eigenlijk nog echt niks doet, hoe fijn ik me voel bij 500 gram groenten eten iedere dag en dat ik beter tegen koud water kon dan ik dacht.

Het stukje routine is o zo belangrijk vooral bij onregelmatig werk. Toen ik nog alleen woonde was ik hier ook al mee bezig. Nu ik samen woon en onregelmatig werk schiet dit er snel bij in. Door dit groepsprogramma ben ik hier mee mee bezig geweest en heb ik het als fijn ervaren om mijn eigen routine neer te zetten waardoor ik zeker beter voor mezelf zorg. Het geeft me een fijn gevoel om deze zaken voorop de rest te zetten.

Op mijn werk probeer ik minder hard te hollen. Dit is soms lastig als ik het collega’s wel zie doen. Toen ik 2 weken geleden corona had heb ik hier de tijd voor genomen. Goede zelfzorg vind ik zelf.

Wel blijft het lastig je routine vast te houden bij hobbels op de weg zoals hierboven beschreven. Fijne dingen over jezelf opnoemen zijn en blijven lastig op een rot dag en soms door tijdgebrek lukte niet alles.
Desondanks ben ik weer bewuster geworden naar mezelf en bezig geweest met mezelf. Thomas bedankt voor je informatie, je betrokkenheid en je achtergrondinformatie die mij geholpen hebben door deze vier weken heen.

— Mirjam Been

Thomas heeft me geholpen met kleine aanpassingen meer rust te vinden in mijn dagelijks bestaan. Daarnaast heb ik meer inzicht gekregen in goede en minder goede gewoontes. Ik drink eindelijk minder koffie! en kan bepaalde gevoelens beter reguleren. Thomas is eerlijk en draait niet om de zaken heen. Precies wat ik nodig had!

— Jeannette Kappe

Voorafgaand aan het groepsprogramma was ik behoorlijk neerslachtig en erg zoekende. Ik merkte bij mezelf dat ik klaar was voor een nieuwe stap, in de richting van meer innerlijke rust.

Het groepsprogramma heeft me hier enorm bij geholpen, zoveel kennis en waardevolle levenslessen die gedeeld worden. Voor de prijs die je betaalt is dit echt bizar, met een maand investering aan tijd heb je zoveel nieuwe (gezonde) gewoontes geïntroduceerd.
Door het groepsprogramma heb ik nu meer innerlijke rust, focus ik me meer op de dingen waar ik wel invloed op heb en ben ik minder bezig met wat anderen van mij vinden.

Thomas, echt enorm bedankt voor afgelopen maand. Je bent een mooi mens en ik ben dankbaar voor alles wat je voor me hebt betekend 🙏🏼

— Casper van der Vos

Van veel werken, niet nuttig voelen. Altijd aan staan, altijd voor andere zorgen.

Dan mag je ook voor jezelf kiezen. Dat leer je in dit groepsprogramma. Om jezelf op nummer 1 te zetten.
Dat is mij ook gelukt! En dat moet jou zeker ook gaan lukken!

Daarom raad ik iedereen aan om mee te doen aan het groepsprogramma en kijk hoe je jezelf kan veranderen.

— Rianne Terlouw

In december was ik al bezig om aan mijzelf te werken omdat ik de maanden daarvoor verschijnselen van burn-out ging vertonen. Maar de rust in mijzelf en hoe ik dat zou kunnen bereiken had ik nog niet gevonden. Tevens sliep ik zelfs met rustgevende medicatie niet de gehele nacht door.

Vol overtuiging heb ik mijzelf ingeschreven voor het groepsprogramma. Waarin ik door de challenges mijzelf heb uitgedaagd en kom ik tot de conclusie dat bepaalde challenges helemaal niet zo moeilijk zijn als dat je voordien denkt, het je veel oplevert door de challenge te doen.

Ik heb de afgelopen maand geleerd welke handvatten/challenges wel bij mij passen en welke totaal niet. Ik heb meer rust gekregen in mijn hoofd. Ook sta ik niet gelijk klaar als iemand iets van mij wilt, immers mijn telefoon is niet meer altijd binnen handbereik.

Door het groepsprogramma heb ik mijzelf beter leren kennen, hou ik weer van mijzelf en heb ik
handvatten gekregen om dat ook te behouden. Ik leef een stuk gezonder en voel mij daar ook goed bij, tijdens krachttraining levert mij dit meer progressie op en minder blessures. Ik ben minder moe en slaap goed. Niet dat het de bedoeling was maar bij mij heeft het zelfs een kledingmaat minder opgeleverd.

Persoonlijk vind ik dat je jezelf dit groepsprogramma cadeau mag doen, je bent het meer dan waard.

Waarom dan specifiek bij Thomas? Hij geeft op een eerlijke, duidelijke manier goede handvatten waar je echt wat aan hebt. Zijn video’s zijn altijd to the point, duidelijker kan gewoon niet.

— Monique Hakkert Kriekaard

4 maanden geleden startte ik bij Thomas een coachtraject. Met de intentie mijn eigen grenzen te leren bewaken en hierdoor meer rust te ervaren. In eerst instantie zorgde de sessies voor veel chaos in mijn gedachten, dit legde tegelijkertijd juist mijn patronen bloot.

Het traject heeft voor enorm veel inzichten gezorgd en ik kan oprecht zeggen dat ik van de 1.0 versie naar de 5.0 versie van mijzelf ben gegaan, zoals Thomas dat mooi kan omschrijven.

Hiervoor heb ik op de korte termijn stappen mogen zetten die ver buiten mijn comfort zone lagen en echt niet altijd leuk waren. Juist dit heeft er wel voor gezorgd dat ik mijn eigen kracht hebt ontdekt, door te doen ondanks de weerstand die er was.

Ervaren dat de wereld echt niet vergaat als je voor je eigen belang opkomt en hier stappen in maken is wat er dan gebeurt.

Om het stuk grenzen aangeven beter te integreren zijn we hier, samen met anderen, een dag praktisch mee aan de slag gegaan. Tijdens deze dag hebben we een aantal oefeningen gedaan, waarbij patronen nog duidelijker maar vooral zichtbaar werden. Wat voor veel herkenning in mijn dagelijks leven heeft gezorgd.

Thomas is een onwijs fijn persoon, past zich aan naar jouw behoeftes. Maar houdt ook echt die enorm confronterende spiegel voor en zoekt samen met jou de rek op in jouw comfort zone. Thomas voelt goed aan waar de behoeftes liggen en speelt hierop in.

Korte termijn pijn, lange termijn fijn is een vaak terugkerend onderwerp tijdens mijn sessies geweest. Dat is ook precies hoe ik het traject zou omschrijven.

— Esmee Damen

Ik kwam via via bij Thomas terecht. Ik als zelfbenoemd koning pleaser herkende ik me heel erg in de berichten die hij postte op instagram.

Thomas heeft mij laten inzien dat de dingen die je nu doet een oorsprong hebben in je opvoeding en de dingen die je hebt meegemaakt vroeger. Hij probeert dat niet op te lossen voor je maar hij laat je er vooral zelf over nadenken.

Thomas is op een prettige manier direct, zet je aan het denken en hij stelt zichzelf ook kwetsbaar op waardoor je jezelf ook makkelijker durft open te stellen. Hierdoor komen we snel tot de kern en is de coaching voor mij heel effectief.

— Thijs van Nuunen

Al een tijdje was ik opzoek naar een coach om te werken aan mijn negatieve zelfgedachten en Mr Niceguy te zijn. Bij toeval kwam Thomas op mijn pad. Na een kennismakingsgesprek besloten om me door hem te laten coachen.

En het resultaat na een aantal sessies is er al. Ik weet hoe ik met negatieve gedachten moet omgaan en hoe ik ze kan verzachten, ik stel mezelf weer open en zet mezelf op nummer 1.

Door speelse en effectieve vragen en opdrachten laat Thomas je op een andere manier kijken, maar ook denken.

Wat wil ik echt, wil ik dit zelf of denk ik dat anderen dat van me verwachten. Hij zet me hierdoor een spiegel voor.

Thomas beveel ik aan omdat hij goed luistert, met leuke, bijzondere opdrachten komt. Hij denkt met je mee en stemt het coachingstraject helemaal op je af. Hij is niet bang om moeilijke en pijnlijke vragen te stellen.

Als je iemand zoekt die het net even anders doet, dan is Thomas helemaal iets voor jou.

— Erwin Brakels

Een half jaar geleden heb ik contact opgenomen met Thomas. Ik hoorde via een vriend dat hij toen sinds kort gestopt was met het werken als verpleegkundige en zich volledig gericht had op coaching.

Aangezien ik zelf ook als verpleegkundige werk en geïnteresseerd ben in het vak van coach voelde ik direct een connectie. In het introductiegesprek hebben we gesproken over mijn doelen. Ik merkte dat ik goed met hem kon praten hierover en heb vrij snel hierna besloten om gecoacht te willen worden door Thomas.

Mijn vraagstelling was: Hoe kan ik beter omgaan met mijn gedachtes en meer richting geven aan de doelen die ik voor mezelf gesteld heb?

Ik ben gecoacht via de ACT-methodiek en merk dat het duidelijk effect heeft. Het verschil is dat ik nu een stuk beter in staat ben om nuttige gedachtes te scheiden van minder waardevolle gedachtes. Hierbij besef ik ook dat beide soorten gedachtes er altijd zullen en mogen zijn.

Je bent zelf verantwoordelijk over hoe je hiermee omgaat en dit kan je trainen. Hierdoor zorg je ervoor dat je nooit meer het slachtoffer bent van je gedachtes en dat je beter in staat bent om de dingen te doen die je echt zou willen.

Het resultaat van dit coachingstraject met Thomas is dat ik een sterkere mindset gecreëerd heb. Dit hoor ik ook terug in mijn omgeving, ik straal meer zelfvertrouwen uit en voel me gelukkiger bij de dingen die ik doe.

Daarbij moet ik wel eerlijk zijn en zeggen dat ik ook genoeg pijnlijke momenten ervaren heb. Zelfreflectie was soms erg confronterend en ik heb een aantal moeilijke keuzes gemaakt die op korte termijn vervelende gevolgen hadden, maar mij op lange termijn veel hebben opgeleverd.

Ik ben ervan overtuigd dat er veel mensen gebaat zijn bij het volgen van een coachingstraject. Thomas beveel ik aan omdat mijn ervaring met hem erg positief is. Hij geeft je ruimte voor eigen input en stemt de coaching sessies af op de persoon zelf. Verder is hij niet bang om onderwerpen aan te snijden die gevoeliger liggen en pijn kunnen doen. De communicatie met Thomas is laagdrempelig en hij heeft passie voor wat hij doet. Ga zo door!

— Jeroen de Kok

“Een jonge coach met al behoorlijk wat levenservaring. Thomas zijn directe aanpak en open houding zorgen ervoor dat hij een fijne sparringspartner is.”

Update 20-11-2021: Thomas, we kennen elkaar al lange tijd. Ik heb je op meerdere manieren leren kennen en in verschillende levensfases. En zoals ik je afgelopen weekend aan het werk heb gezien, heb ik je nog niet eerder ontmoet. Om je te zien werken als trainer en om met je te mogen samenwerken is een heerlijke ervaring.

Bedankt

— Tim van Duin

“Begin januari zette in de stap om te starten met Personal Body Plan. De eerste drie maanden van PBP heb ik een andere coach gehad, maar door persoonlijke redenen is hij gestopt. Toen hij mijn vertelde dat ik een andere coach moest gaan kiezen, vond ik dat heel lastig. Want hoe weet je nu of je een goede keus gaat maken qua coach? Hoe weet je of diegene jou in je vertrouwde patroon laat blijven, waarin jij je veilig voelt? Ook al wist ik zelf dat mijn patroon dwangmatig en totaal niet gezond was, voelde het vertrouwd voor mij.

Vanaf jonge leeftijd heb ik op hoog niveau geturnd, waardoor ik gewend ben om dwangmatig met voeding en trainen bezig te zijn. Ik miste het plezier in het trainen en het genieten van lekker eten. Ik was vooral bezig met zo gezond mogelijk, zo min mogelijk calorieën binnen te krijgen.

Na een zoektocht tussen de verschillende coaches, kwam ik Thomas tegen. Hij is heel open en eerlijk en deelt zijn persoonlijke ervaring. Hij durfde zich kwetsbaar op te stellen, wat mij erg aansprak. Waardoor ik koos voor Thomas als coach. Zeker zijn humor haalde mij over de streep om het proces gewoon te omarmen.

Ik zag grote veranderingen en kreeg het plezier in trainen weer terug. Het verliep vrijwel allemaal vlekkeloos en ik behaalde de resultaten die ik voor ogen had. Tot Thomas zei, dat hij mijn voedingsbudget ging verhogen. Het enige wat op dat moment door mijn hoofd ging was ‘hoe ga ik dit doen?!’ Ik moest vanaf dat moment mijn vertrouwde routine rondom voeding loslaten en meer gaan eten. Ik wist dat voeding een knelpunt voor mij zou zijn, maar dat ik dit zo lastig zou gaan vinden had ik niet verwacht. De gedacht dat ik weer aan zou komen, waardoor mijn behaalde doelen zouden vervagen, bleef in mijn hoofd ronddwalen. Ik wist ook niet zo goed meer wat ik allemaal kon eten, dus ik bleef bij mijn oude vertrouwde voeding.

Thomas begeleiden mij hier heel goed in en liet mij inzien dat door een hoger voedingsbudget je lichaam op onderhoudt gaat en je behaalde resultaten blijven. Ik merkte dat mijn energieniveau steeg en mijn spiermassa langzaam groeit.

Thomas heeft mijn geleerd hier een balans in te creëren en mij weer laten genieten van voeding en trainen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik weer vol zelfvertrouwen zit en ik mezelf fijn voel in mijn eigen lichaam. Hier ben ik Thomas eeuwig dankbaar voor.

In deze korte tijd ben ik door Thomas fysiek, maar zeker geestelijk gegroeid. Ik raad Thomas daarom absoluut aan als coach! Hij luistert niet alleen goed naar je, maar neemt ook echt de tijd voor jou en jouw eigen doelen. Een kenmerkend woord voor Thomas vind ik persoonlijk dan ook het woord: samen. Je gaat met Thomas echt samen jouw proces aan!”

— Renate van Nistelrooij

“Een aantal maanden geleden kwam ik in contact met Thomas om mijn dagelijkse routine te bespreken. Door de huidige Corona situatie leek elke dag hetzelfde en was ik een beetje in een sleur terecht gekomen.

Direct hebben we aandacht besteed aan mijn dagelijkse schema en hebben we daar stapsgewijs wat aanpassingen in gedaan. Beginnend met wat simpele doelen te stellen en deze te reflecteren aan het einde van de dag. Ook het aandacht geven aan de start van de dag bleek direct een enorm positieve impact te hebben.

Binnen een korte tijd hadden zijn adviezen en ideeën een frisse verandering in mijn dagelijkse structuur aangebracht. Dit gaf mij nieuwe energie en motivatie in alle opzichten! Ik zou anderen die zo een vergelijkbaar gevoel ervaren zeker adviseren eens contact op te nemen met Thomas, ook al is het maar voor een laagdrempelig gesprek, gegarandeerd dat hij je kan helpen!”

— Joost Burger

“Hoe kan je iemand het beste omschrijven die je heeft geholpen én nog steeds helpt je leven voor altijd positief te veranderen? Ik denk dat dit een onmogelijk opgave is, maar ik zal zeker mijn best doen.

Na een zoektocht tussen ruim 200 coaches, heb ik afgelopen maart voor Thomas gekozen als mijn Personal Body Coach. Hij coacht op een fijne en directe manier, waarbij je weet wat je van hem kan verwachten. Direct vanaf het begin voelde het goed en vertrouwd om door hem gecoacht te worden. Zelf ben ik al een langere tijd bezig met Personal Body Plan, maar vanaf het moment dat Thomas mijn coach is, merk ik dat ik grotere stappen de goede richting in maak, zowel op fysiek als mentaal vlak.

Daarnaast heb ik bewust voor Thomas als coach gekozen, omdat ik mij in veel van zijn persoonlijke verhaal herken. Ook zag ik dat hij ervaring met PTSS heeft. Na mijn verhaal verteld te hebben over mijn ervaring hiermee, heeft hij voorgesteld om coaching buiten Personal Body Plan om te doen. Dit naar aanleiding van de ICM coachingsopleiding.
Tijdens de gesprekken stelde Thomas precies de juiste vragen, waardoor ik bewuster over mijn situatie en emoties na ging denken. Ook al wordt er dan vaak een confronterende spiegel voorgehouden, dit voelde goed.
Door middel van oefeningen tijdens onze gesprekken kwamen we er samen achter waar ik tegenaan liep en wat voor invloed dit had op mijn doen en laten. Daarnaast kreeg ik na elk gesprek een oefening om mee aan de slag te gaan. Deze oefeningen, in combinatie met onze gesprekken, hebben er voor gezorgd dat ik weer vol zelfvertrouwen zit en we de gesprekken af hebben kunnen sluiten.

Ik ben Thomas eeuwig dankbaar. Zonder hem was ik, en zeker niet in zo’n korte tijd, de persoon geworden die ik nu ben. Ben je op zoek naar coaching in de richting van persoonlijke ontwikkeling, adviseer ik absoluut om Thomas in te schakelen.”

— Mitzi Loos

“Vanaf begin Augustus was Thomas mijn coach bij Personal Body Plan, en ik ben heel blij met deze ervaring. Thomas is altijd betrokken, luistert goed, werkt heel persoonlijk, en is deskundig op het gebied training, voeding en mentale gezondheid. Ik had altijd het gevoel dat ik eerlijk kon zijn wat betreft mijn vragen, maar ook problemen. Thomas is zeker een aanrader als personal coach (sowieso als je zoals ik net bent begonnen met trainen). Thanks Thomas!”

— Julian Burger