Gratis e-book
‘De 6 stappen hoe je voor jezelf blijft zorgen als verpleegkundige terwijl je voor anderen zorgt’

In dit e-book:

  • Direct inzicht in waarom je het lastig vindt om voor jezelf te zorgen en je grenzen aan te geven.
  • Leer hoe je minder moet van jezelf zodat je kan ontspannen en er (eindelijk) rust in je hoofd ontstaat.
  • 6 stappen die je NU kan zetten om voor jezelf te zorgen.
  • Als bonus krijg je wat gratis trainingen cadeau.

Download hieronder mijn gratis e-book ‘De 6 stappen hoe je voor jezelf blijft zorgen als verpleegkundige terwijl je voor anderen zorgt’.

Naast het e-book ontvang je ook regelmatig tips en inzichten. Tevens ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Ik heb er heel veel aan gehad! Suuuper inspirerend. Heel erg duidelijke voorbeelden, herkenbare vooral. Ik las het echt zo van: ohja herkenbaar, dit herkenbaar. Ik ben mezelf bewust geworden van wat ik doe om situaties of angsten te vermijden of om soms mezelf te vermijden, dus daar wil ik op een of andere manier toch wel aan werken. Had voor mezelf wat aantekeningen gemaakt en wil die voor mezelf zo af en toe is doorlezen om mezelf eraan te herinneren dat ik voor mezelf mag zorgen terwijl ik voor anderen zorg!

— Marrina Kreuk

Herkenbaar?

Je bent verpleegkundige en je houdt van je werk. Je bent zorgzaam, sociaal, wordt aardig gevonden, kan je aanpassen, maakt niet snel ruzie en weet anderen een goed gevoel te geven. Alleen de laatste tijd heb je toch meer stress dan je had toen je begon als verpleegkundige.

De onregelmatigheid, het hoge verzuim en het wisselen van diensten beginnen zijn tol te eisen. Waarschijnlijk voel je je niet gewaardeerd in je werk. Alsof het maar voor lief wordt aangenomen dat jij altijd zo hard aan het werk bent. Hoe gaat het met je? En hoe gaat het écht met je?

Het is de vraag die te weinig aan verpleegkundigen gesteld wordt. Misschien stel je hem ook wel te weinig aan jezelf, doordat je altijd bezig bent met hoe het met anderen gaat. Het is een onpopulaire vraag omdat er vaak verwacht wordt door anderen en jouzelf dat je er altijd moet zijn voor alles en iedereen.

Dat je altijd zorgt, hard werkt, de schouders eronder blijft gooien voor je patiënten/cliënten en altijd ‘ja’ zegt tegen bijvoorbeeld een extra dienst. En dat je altijd beschikbaar of bereikbaar bent voor anderen bent.

Door die verwachtingen, of misschien ben je het nu gewend en doe je het, vind je het moeilijk om ‘nee’ te zeggen. Je vindt het sowieso moeilijk om ‘nee’ te zeggen. Als je wel ‘nee’ zegt, voel je je schuldig omdat je voor jezelf kiest. Maar je baalt van jezelf als je ‘ja’ zegt.

Je bent altijd zo gericht op hoe het met je patiënten/cliënten gaat, je familie, je vrienden en je partner, dat je jezelf wel eens vergeet. Waardoor je te weinig tijd voor jezelf hebt en eigenlijk ook nooit aan jezelf vraagt ‘Hoe gaat het nu écht met me?’. En je het moeilijk vindt om écht goed voor JOU te zorgen. Omdat je continu rent en ‘ja’ zegt voor anderen.

Diep vanbinnen weet je dat je beter voor jezelf mag gaan zorgen, alleen je weet niet hoe. Hoe fijn zou het zijn als je wat vaker écht voor jezelf zorgt? Dat je, door beter voor jezelf te zorgen, ook (weer) beter voor anderen kunt gaan zorgen.

En dat die zelf voor meer ontspanning en een kettingreactie aan positiviteit, gezondheid en weerbaarheid bijdraagt? Zodat je je meer uitgerust, meer ontspannen, fit en vitaal en voelt en dat allemaal uitstraalt naar je collega’s en je patiënten. Laat mij je helpen beter voor jezelf te zorgen terwijl je voor anderen kunt zorgen.

Download nu mijn gratis e-book ‘De 6 stappen hoe je voor jezelf blijft zorgen als verpleegkundige terwijl je voor anderen zorgt’:

  • Direct inzicht in waarom je het lastig vindt om voor jezelf te zorgen en je grenzen aan te geven.
  • Leer hoe je minder moet van jezelf zodat je kan ontspannen en er rust in je hoofd ontstaat.
  • 6 stappen die je NU kan zetten om voor jezelf te zorgen.

Je meldt je hierbij aan voor mijn nieuwsbrief en krijgt het E-book gratis. Tevens ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.