Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Thomas Groen, coach, gesprek in bos

Gratis webinar

Dé 6 stappen die je nodig hebt om voor jezelf te zorgen als verzorgende/verpleegkundige

Als je je aanmeldt voor deze masterclass krijg je ook regelmatig gratis tips en inspiratie. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Hoe? Dat lees je in mijn privacyverklaring.

Jouw webinar was interessant, inspirerend en beter dan het boek over verpleegkundig leiderschap van Vermeulen

— Wietske

Herkenbaar?

 • Je zorgt altijd eerst voor anderen en daarna pas voor jezelf, ook in je privé leven.
 • Je bent gestrest door de werkdruk, het wisselen van diensten en bent gefrustreerd over je huidige situatie.
 • Je voelt je machteloos over je werk- en privésituatie en vraagt je af of de enige uitweg voor jou niet stoppen als zorgverlener is.
 • Je vindt het moeilijk om je grenzen aan te geven, je staat altijd ‘aan’ staat en ontspant nooit écht.
 • Je zet jezelf niet op 1 omdat je altijd eerst voor anderen zorgt
 • Je wilt graag toegeven of uitspreken wat je écht wilt en vindt, maar je weet niet hoe en/of bent bang voor gevolgen als je dat wel doet.
 • Je wilt niet degene zijn die klaagt of opgeeft omdat je sterk moet zijn. Dus je blijft maar doorgaan en doorgaan, ten koste van jezelf.

In dit webinar leer je:

 • Hoe je stopt met jezelf wegcijferen en voor jezelf kan zorgen terwijl je voor anderen zorgt.
 • Hoe je meer balans tussen je je werk en privé aanbrengt en behoudt.
 • Waarom je het zo moeilijk vindt om je kwetsbaar op te stellen en hoe je dat wel doet.
 • Hoe je revolutionair verpleegkundig en persoonlijk leiderschap combineert en toepast en jezelf op 1 zet (in plaats van iemand anders).
 • Hoe schijt te hebben aan wat mensen vinden als je jezelf op 1 zet.
 • Hoe je stopt met kiezen voor korte termijn verleidingen en kiest voor lange termijn geluk.

Als je je aanmeldt voor deze masterclass krijg je ook regelmatig gratis tips en inspiratie. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Hoe? Dat lees je in mijn privacyverklaring.

Thomas gebruikt duidelijke taal waardoor je gemakkelijk kan reflecteren. Dankzij Thomas’ webinar heb ik meer inzicht in mijzelf gekregen en dit kan ik iedereen aanbevelen. 

— Monique

Ik vind het ongelofelijk knap van je, dat je precies de ‘gevoelige snaren’ van veel vp weet te raken! Hoe je dit in elkaar zet is gewoon echt mega knap! Je zet mensen aan het denken, en daardoor help je ze.

— Mieneke Holleman

Voor jezelf zorgen

De harde waarheid is dat de gezondheidszorg in een crisis zit. Hoge werkdruk is een feit en dat gaat de komende tijd niet veranderen. De waarheid is dat jij je mannetje moet staan voor zolang als deze crisis duurt. Hoe ga je dat doen?

Hoe graag wil je jezelf blijven en je niet verliezen in een gevoel van machteloosheid, zonder controle over de situatie? Maar nee. Je wilt sterk zijn. Je MOET sterk zijn. Niet klagen, gewoon doorgaan. En ondertussen blijf je tol betalen voor alle stress die het je oplevert.

Zie alle frustratie, alle stress en alle machteloosheid als een zaadje. Als je nu niks doet, gaat dat zaadje van ontevredenheid groeien en wordt een boom van frustratie. Als het nog geen boom is, tenminste.

Meer stress, meer frustratie, minder ontspanning, slechter slapen en je komt in een vicieuze cirkel en een neerwaartse spiraal terecht. Je werk, je privéleven en al je verdere je relaties zullen eronder gaan lijden.

En als laatste val jij om, omdat je altijd eerst voor anderen zorgt en daarna pas voor jezelf. Is dat wat je wilt?

Laat mij je helpen.

In dit webinar help ik je op weg naar hoe je weer terugkomt bij jezelf. Minder stress, meer ontspanning, meer écht voor jezelf kiezen en je vaker uitspreken zoals je wilt en meer balans tussen werk en privé.

Ik geef hier heel veel informatie en kennis weg en handige tips waar je direct mee kan starten op het gebied van revolutionair leiderschap. Durf jij het aan?

Gratis webinar: Dé 6 stappen die je nodig hebt om voor jezelf te zorgen als verzorgende/verpleegkundige

Als je je aanmeldt voor deze masterclass krijg je ook regelmatig gratis tips en inspiratie. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Hoe? Dat lees je in mijn privacyverklaring.

Thomas Groen, coach

Coach
Thomas Groen

Op mijn 11e liep ik zware brandwonden op. Op mijn 15e en 25e ging ik naar de psychologe voor behandeling van mijn Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) en op mijn 21e voor een negatief zelfbeeld.

Dit voelde als zwakte en als falen. Ik heb mij hier tot mijn 25e voor geschaamd. Tot ik begon in te zien dat het geen zwakte was. Ik ben hier openlijk over gaan praten en ik heb van mijn zwakte mijn kracht gemaakt.

Ik voelde mijzelf nooit een echte macho, maar ‘wel gewoon stoer’. Gevoelig, maar wel een echte man. Toen mijn moeder mij aanraadde om verpleegkundige te worden, moest ik eerst lachen. ‘Ik had gymnasium gedaan en ging toch geen HBO doen? En zeker geen verpleegkunde, dat was voor vrouwen.’ Toen ze me herinnerde aan dat ik altijd ambulanceverpleegkundige wilde worden, was ik om.

Ik vond verpleegkundige zijn heel tof, tot ik erachter kwam dat ik meer impact wilde maken. Ik zei, deed en koos niet (voor) wat ik werkelijk wilde omdat ik dacht dat ik niet goed genoeg was. Het waren zelfopgelegde beperkingen en die hielden mij klein.

In het ziekenhuis merkte ik de frustratie van mede zorgverleners. Onregelmatige werktijden en hoge werkdruk gingen gepaard met veel stress. Ik zag en hoorde veel verpleegkundigen die het moeilijk vonden om net zo goed voor zichzelf te zorgen als voor hun patiënten. Dit was op het gebied van voeding, slaap, ontspanning en persoonlijk leiderschap.

Veel verpleegkundigen spraken zich vaak niet uit zoals ze wilden en dat leverde veel frustraties op. Uiteindelijk konden ze niet zijn wie ze echt wilden zijn. Ik besloot zowel mijn leven beter in te richten met meer rust als het leven van anderen. Dat begon in 2020 als coach bij Personal Body Plan op het gebied van lifestyle en vitaliteit.

Het is mijn missie om het zorgsysteem te verbeteren en gezonder te maken voor alle zorgverleners. Ik ben ervan overtuigd dat verpleegkundigen een wezenlijk verschil maken en een nog groter verschil kunnen gaan maken hierin. Dat begint met goed voor zichzelf zorgen en opkomen en door duidelijke grenzen te stellen.

Om dit verpleegkundig leiderschap duurzaam uit te (kunnen) voeren, help ik verpleegkundigen naar een fit lijf en rust in hun hoofd met meer energie en zelfvertrouwen. Naast verpleegkundig leiderschap coach ik verpleegkundigen om persoonlijk leiderschap (terug) te pakken zodat je zonder maskers door het leven kan gaan en je je leven kan leiden zoals JIJ dat wilt.