Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Meer energie met de juiste voeding in plaats van vulling, zonder te diëten!

Voeding: je bent wat je eet!

Dit template is iets voor jou als…

  • Je meer bezig bent met hoe en wat je patiënten eten dan jij zelf.
  • Je geen zin en tijd hebt om veel tijd aan je voedingspatroon te besteden. (Die tijd heb je namelijk niet.)
  • Je daardoor niet weet wat, wanneer en hoeveel je eigenlijk zou moeten eten.
  • Je ondanks dat wél op zoek bent naar een gezond, duurzaam voedingspatroon dat je kunt volhouden.
  • Je specifieke tips voor verpleegkundigen wilt over voeding én over voeding in de nachtdienst die ook nog eens wetenschappelijk onderbouwd zijn.

In dit template…

  • Neem ik je in 18 pagina’s stap voor stap mee in wat goede voeding is voor jou, zonder te diëten.
  • Leer ik je hoe je dankzij voeding meer energie hebt, beter slaapt en vaker ontspant tijdens je onregelmatige ritme.
  • Leer je hoe je voor jezelf kiest en ‘nee’ zegt tegen anderen en ‘ja’ tegen jezelf en je voeding.
  • Vertel ik je voor welke voeding je je chips & chocola mag vervangen in de nachtdienst.
  • Zodat je ruimte hebt voor chips & chocola buiten je nachtdiensten om.

Thomas is altijd betrokken, luistert goed, werkt heel persoonlijk, en is deskundig op het gebied van training, voeding en mentale gezondheid. Ik had altijd het gevoel dat ik eerlijk kon zijn wat betreft mijn vragen, maar ook problemen.

Julian

Veel verpleegkundigen zorgen eerst voor anderen en daarna pas voor zichzelf. Dat is op z’n zachts gezegd zonde te noemen, want als jij niet voor jezelf zorgt, kan je uiteindelijk niet meer voor anderen zorgen. En als je op deze pagina terecht bent gekomen, is de kans groot dat dat ook jouw valkuil is.

Als je (meer) energie wilt, zal je er in eerste instantie voor moeten zorgen dat je energie binnenkrijgt. Dat doe je met voeding. Tegenwoordig is het makkelijker en goedkoper om fast food te eten dan voor duurzame voeding te kiezen. Oftwel: het is makkelijker om jezelf te vullen dan te voeden. En door de overload aan informatie zie je door de bomen het bos niet meer.

Maar voor iedereen geldt: alles wat erin gaat, komt er uiteindelijk ook weer uit. En dat kan op een heleboel verschillende manieren. En dat zegt dan weer iets over jouw gezondheid (en die van je darmen). En als je darmen en dus je voeding niet in orde zijn, loop je op zowel de korte- als lange termijn risico’s.

Waarom ik dit template heb gemaakt

Ik was net als jij verpleegkundige. Ik ken de verleidingen die de onregelmatigheid en daardoor het slecht slapen met zich meebrengen in bijvoorbeeld de nachtdienst. Hoe goed ik ook altijd lette op mijn voeding, ook ik ging wel eens voor de bijl. En dat was helemaal niet erg. Omdat ik het belang van voeding kende en zelf altijd goed op mijn voeding lette (ik had altijd veel bakjes mee met mijn eten daarin), kon ik dat wel hebben.

Ik had een duurzaam voedingspatroon voor mezelf gevonden met onder andere de 80/20 regel die ik uitleg in dit template. Maar ik zag regelmatig dat mijn collega’s dit minder deden en ik zag en hoorde dan de verschillen tussen onze vitaliteit en fitheid.

Ook ben ik een jaar coach geweest voor Personal Body Plan en coachte mensen hier op hun voeding. Ik hielp mensen een duurzaam voedingspatroon op te bouwen en mijn gemiddelde was een 9,6 uit 73 beoordelingen. Ook heb ik de wetenschap erbij gepakt. Ik weet wat gezonde voeding voor jou als verpleegkundige kan betekenen en dit alles laat ik samenkomen binnen dit template.

*Je ontvangt het template na je bestelling binnen een paar minuten in je inbox.

Thomas groen lachend

Aangenaam!

Mijn naam is Thomas Groen en het is mijn missie om het zorgsysteem te verbeteren en gezonder te maken voor alle zorgverleners. Ik ben ervan overtuigd dat verpleegkundigen een wezenlijk verschil maken en een nog groter verschil kunnen gaan maken hierin. Dat begint met goed voor zichzelf zorgen en opkomen en door duidelijke grenzen te stellen.

Om dit verpleegkundig leiderschap duurzaam uit te (kunnen) voeren, help ik verpleegkundigen naar een fit lijf en rust in hun hoofd met meer energie en zelfvertrouwen. Naast verpleegkundig leiderschap coach ik verpleegkundigen om persoonlijk leiderschap (terug) te pakken zodat je zonder maskers door het leven kan gaan en je je leven kan leiden zoals JIJ dat wilt.

Op mijn 11e liep ik zware brandwonden op. Op mijn 15e en 25e ging ik naar de psychologe voor behandeling van mijn Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) en op mijn 21e voor een negatief zelfbeeld.

Ik voelde mijzelf nooit een echte macho, maar wel ‘gewoon’ stoer. Gevoelig, maar wel een echte man. Maar bovenstaande voelde als zwakte en als falen. Ik heb mij hier tot mijn 25e voor geschaamd. Tot ik begon in te zien dat het geen zwakte was. Ik ben hier openlijk over gaan praten en ik heb van mijn zwakte mijn kracht gemaakt.

Ik was verpleegkundige en ik zag veel vormen van kwaliteit van leven. Ik zag veel patiënten lijden en uiteindelijk sterven. Het vraagstuk ‘Wat als…’ kwam heel vaak voorbij, maar bijna altijd te laat.

Dat zorgde ervoor dat ik erachter kwam dat ik meer impact wilde maken. Voor mij was het nog niet te laat. Ik zei, deed en koos niet (voor) wat ik werkelijk wilde omdat ik dacht dat ik niet goed genoeg was. Het waren zelfopgelegde beperkingen en die hielden mij klein.

Die zelfopgelegde beperkingen zijn nu weg en ik leef mijn leven op de manier zoals ik wil.

Ik herken die zelfopgelegde beperkingen direct bij mijn klanten. En nu help ik hulpverleners hun leven te leven zonder hun opgelegde beperkingen.