Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Thomas GRoen, coach verpleegkundigen

VERPLEEGKUNDIG BERAAD

Ontdek binnen 1.5 uur welke 4 pilaren jij nodig hebt om beter én vaker voor jezelf te zorgen. Live Zoom workshop voor verzorgenden & verpleegkundigen. Op aanvraag.

UNIEK

Goed voor de ander zorgen, begint bij jezelf. In deze training zet jij voor het eerst jezelf op 1 in plaats van je patiënt.

WAARDEVOL

Na deze specifieke training voor verpleegkundigen loop je weg met een concreet actieplan. Als je interesse hebt in coaching, kan je na de training blijven hangen.

ERVARING

Ik ben verpleegkundige, weet hoe het is op mijzelf op plek 2 en lager te zetten en heb meerdere coaching opleidingen gedaan.

Voor wie?

Deze training is voor helpenden, verzorgenden & verpleegkundigen die door willen pakken en klaar zijn voor verandering. Je wilt eindelijk eens voor jezelf gaan zorgen, alleen je weet niet hoe en/of waar te beginnen. Iets houdt je tegen.

Na deze training weet je wat je tegenhoudt en hoe je daar verandering in kan brengen. En niet alleen op de korte termijn, ook op de lange termijn.

Zorgverleners zetten zichzelf structureel op 2.

Je bent op deze pagina terecht gekomen omdat je al een tijd, diep van binnen, voelt dat het anders moet. Als je nu terugkijkt, zie je het. Het begon klein: je werkte wat extra (drukke) diensten, vulde wat gaten in het rooster op, sliep daardoor wat minder, ontspande wat minder en had meer stress.

De balans tussen je werk en privé raakte meer uit balans, je deed minder leuke dingen voor jezelf of als je die wel deed, kostte het je meer energie. De stress en vermoeidheid stapelden zich langzaam op. Je weet dat je niet leeft om te werken, maar het is toch zo geworden.

Je hebt jezelf op 2 gezet. Je patiënten, vrienden, familie en gezelligheid gingen altijd voor, omdat je ook een normaal leven wilde.

Je weet dat het tijd is voor verandering, alleen je weet nog niet hoe je dit wilt gaan doen. En de beslissing maken om echt voor jezelf te kiezen, vind je nog te spannend.

In deze korte training geef ik je mijn 4 pilaren mee hoe je vaker én beter voor jezelf kan gaan zorgen.

Waarom wil je hier bij zijn? Omdat de meeste coaches voor verpleegkundigen niet durven te zeggen waar het écht over gaat. En dat is het enige dat deze training is. Concreet en competent advies voor direct betere zelfzorg.

Review Thomas Groen coach verpleegkundigen

Ik raad Thomas aan omdat hij zelf veel meegemaakt heeft, hij weet waar die over praat als oud verpleegkundige en hij is een hele lieve zorgzame man die gewoon keihard de waarheid op je bordje legt. Leuk of niet, moeilijk, makkelijk, confronterend, maar hij weet altijd de juiste snaren te raken. Zonder hem was ik nooit zover gekomen om voor mezelf te kiezen als nu. En ik krijg hele mooie reacties van mensen om me heen hoe ik positief verander. 

Sandra van der Laan
Nynke, Review Thomas Groen

Ondanks dat ik niet weet hoe de weg gaat lopen, heb ik er meer vertrouwen in dat het goed komt en ik mijn energie terug ga vinden en dat voel ik nu ook weer. Ik ben Thomas dankbaar voor de afgelopen tijd.

Als je de weg even kwijt bent, kan hij je helpen de routekaart te updaten zodat je verder komt.

Nynke Busschers
Thomas Groen, verpleegkundige

Verpleegkundig Beraad

In een Moreel Beraad bespreken verpleegkundigen in een groep een ethisch dilemma. Dit doen zij gestructureerd, met een bepaalde methodiek en met behulp van een gespreksleider.

Een Verpleegkundige Diagnose is een klinisch oordeel en vormt de basis voor de selectie van (verpleegkundige) interventies waarmee zorgresultaten worden bereikt waarvoor de verpleegkundige verantwoordelijkheid draagt.

Een verpleegkundige diagnose stel je aan de hand van 4 stappen.

In het Verpleegkundig Beraad combineren we deze twee. Ik ben de gespreksleider en help je bij het dilemma: zorg ik voor mezelf of de ander? Ik voorzie de groep verpleegkundigen van mijn 4 stappen om jouw diagnose te stellen. Zodat je interventies hebt om beter én vaker voor jezelf te zorgen.

Aan het einde van de training heb je de volgende dingen ontdekt:

  • Waarom je zo gehecht aan én geprogrammeerd bent om voor anderen mensen te zorgen en niet voor jezelf.
  • Welke overtuigingen de fitte, vitale mensen die goed voor zichzelf zorgen niet hebben (en jij wel) voor een lang, geluk leven met rust.
  • De overeenkomst die diezelfde mensen allemaal hebben.
  • Wat je diep van binnen tegenhoudt om voor jezelf te kiezen.
  • Die ene vraag die je elke dag aan jezelf mag vragen, die je nu alleen gebruikt voor je patiënt.

Datum: Op aanvraag.
Deelnemers: Max. 10 deelnemers
Locatie: Achter je computer
Investering: €10 inclusief BTW

Thomas Groen, coach

Coach
Thomas Groen

Op mijn 11e liep ik zware brandwonden op. Op mijn 15e en 25e ging ik naar de psychologe voor behandeling van mijn Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) en op mijn 21e voor een negatief zelfbeeld.

Dit voelde als zwakte en als falen. Ik heb mij hier tot mijn 25e voor geschaamd. Tot ik begon in te zien dat het geen zwakte was. Ik ben hier openlijk over gaan praten en ik heb van mijn zwakte mijn kracht gemaakt.

Toen mijn moeder mij aanraadde om verpleegkundige te worden, moest ik lachen. ‘Ik had gymnasium gedaan en ging toch geen HBO doen? En zeker geen verpleegkunde, dat was voor vrouwen.’ Toen ze me herinnerde aan dat ik altijd ambulanceverpleegkundige wilde worden, was ik om.

Ik vond verpleegkundige zijn heel tof, tot mijn werk als pleister plakken voelde.

Ik zag en hoorde veel verpleegkundigen die het moeilijk vonden om net zo goed voor zichzelf te zorgen als voor hun patiënten.

Veel verpleegkundigen spraken zich vaak niet uit zoals ze wilden en dat leverde veel frustraties op. Uiteindelijk konden ze niet zijn wie ze echt wilden zijn. Ik besloot zowel mijn leven beter in te richten met meer rust als het leven van anderen.

Het is mijn missie om het zorgsysteem te verbeteren en gezonder te maken voor alle zorgverleners. Ik ben ervan overtuigd dat verpleegkundigen een wezenlijk verschil maken en een nog groter verschil kunnen gaan maken hierin. Dat begint met goed voor zichzelf zorgen en opkomen en door duidelijke grenzen te stellen.

Om dit verpleegkundig leiderschap duurzaam uit te (kunnen) voeren, help ik verpleegkundigen naar een fit lijf en rust in hun hoofd met meer energie en zelfvertrouwen. Naast verpleegkundig leiderschap coach ik verpleegkundigen om persoonlijk leiderschap (terug) te pakken zodat je zonder maskers door het leven kan gaan en je je leven kan leiden zoals JIJ dat wilt.

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze workshop geschikt?

Voor helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen die meer en beter voor zichzelf willen kiezen en continu aan staan. Dat vertaalt zich vaak in concrete zaken als veel schermtijd, weinig energie, zin in de dag en motivatie om dingen te ondernemen.

Ik vind het spannend in Zoom en/of doe het eigenlijk liever niet in een groep

Ik snap dat dat eng is in het begin, omdat je het tot nu toe altijd alleen hebt gedaan of hebt willen doen. Iedereen die mee doet aan deze workshop, heeft deze ‘ja, maar…’ (gehad).

Alles blijft in de groep en is volkomen veilig en vertrouwd.

De kracht van de groep is juist dat je gelijkgestemden vindt die allemaal hetzelfde in de wedstrijd staan als jij. Het werkt versterkend in plaats van blokkerend.

En als je 1 op 1 wilt, ben je ook meer dan welkom.

Alles over de prijs van 10 euro

Op elke regel zijn uitzonderingen, maar als er een ‘ja, maar…’ bij je zit op 10 euro voor jezelf uitgeven, heb je dit nog meer nodig dan je denkt. Hoeveel spullen koop je wel niet voor je uiterlijke vertoning of korte termijn verleidingen?

Dit is voor je binnenkant, je gezondheid en de lange termijn.

Ik weet niet of dit het juiste moment is voor me

Wanneer denk je dat het juiste moment wél voorbijkomt? Er is altijd wel iets in het leven dat je voorrang kan geven. Het gaat juist over dat je jezelf op 1 gaat zetten en voor jezelf kiest.

Het is een workshop van 1.5 uur. Als je dat niet voor jezelf wilt of kan vrijmaken, heb je deze workshop nog veel meer nodig dan je denkt. Als je dat niet voor jezelf wilt vrijmaken, is het weer ‘als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’. En dat wil je juist niet meer, toch? 

Als je deze datum écht niet kan, stuur me gerust een bericht om te vragen wanneer de volgende is. Zodat je ervoor kan zorgen dat je er dan wel bij bent.

Ik ben al heel druk en weet niet of ik de tijd ervoor heb.

Dat is juist het hele punt. Omdat je continu aan staat, bereikbaar bent voor anderen en de hele dag aan het rennen bent voor anderen ben je druk.

De workshop duurt 1.5 uur. Je kan mij niet vertellen dat je dat niet voor jezelf kan vrijmaken. Check je schermtijd anders eens. Die is hoger dan de duur van deze workshop. Je hebt de tijd, niet de prioriteit voor jezelf. Dat verander je in deze workshop.

Waarom zou ik deze workshop bij jou volgen en niet bij iemand anders?

Een aantal redenen:

  1. Ik ben verpleegkundige geweest en weet precies hoe de zorg in elkaar steekt qua werkdruk, hiërarchie, gebrek aan waardering en meer. Daardoor weet ik hoe moeilijk het is om voor jezelf te kiezen als verzorgende/verpleegkundige.

    Een coach die geen verpleegkundige is (geweest) begrijpt je niet écht als jij (letterlijk en figuurlijk) in geuren en kleuren over je werk, ontlasting en heftige zaken praat. Ik wel.
  2. Ik ben zelf een echte gezondheidsjunk en heb jarenlange ervaring qua vitaliteit en gezondheid en heb dit ook getest in onregelmatige diensten. Daarnaast heb als coach een jaar lang mensen begeleid op voeding, slaap en ontspanning en weet ik wat gezonde, duurzame gewoontes zijn. Vanuit beide weet ik hoe moeilijk het is om daaraan vast te blijven houden.
  3. Ik weet hoe moeilijk het is om hulp te vragen en te accepteren. Zie de volgende vraag maar.

Het voelt als toegeven aan zwakte om een coach in te schakelen.

Je bent aan het juiste adres. Ik weet precies hoe je je voelt. Ik heb me precies zo gevoeld. Het voelt als falen.

Je wilt het graag zelf oplossen, maar dat gaat je niet lukken. Die gevoelens zijn je beperkende overtuigingen en je ego die tegen je praten. En je houdt die gevoelens nu juist in stand door er niks mee te doen.

Dit is geen coaching, het is een workshop waar je zelf aan de slag gaat met de vragen en pijlers die ik je geef. Accepteer nu deze hulp door hiermee aan de slag te gaan. Ik (ver)oordeel niet. Je bent niet zwak, je bent juist heel sterk. En meer dan welkom.