Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Eindelijk eens rust in je hoofd.

Ontspanning: zonder inspanning geen ontspanning!

Dit template is iets voor jou als…

  • Je het gevoel hebt dat je continu ‘aan’ staat en altijd bereik- en beschikbaar bent voor je partner, vrienden, familie en werk.
  • Je niet weet hoe je ontspant als je thuis bent of het wel weet maar er niet aan toe komt en je weet niet waarom.
  • Je het moeilijk vindt om ‘nee’ te zeggen en voor jezelf te kiezen.
  • Je je herkent in de valkuil van eerst voor anderen zorgen en daarna pas voor jezelf.
  • Je vaker wel dan niet gestrest bent en het moeilijk vindt om écht te ontspannen.

In dit template…

  • Neem ik je in 18 pagina’s stap voor stap mee hoe jij meer kan ontspannen als verpleegkundige.
  • Help ik je onderzoeken waarom je op dit moment leegloopt qua energie.
  • Help ik je eerst terug te gaan naar waar je (wel) invloed op hebt waardoor je heel snel minder gestrest wordt.
  • Leer je hoe je voor jezelf kiest en ‘nee’ zegt tegen anderen en ‘ja’ tegen jezelf en je ontspanning.
  • Ga je van korte termijn fijn, lange termijn pijn naar korte termijn pijn, lange termijn fijn voor een leuker en waardevoller leven.

Thomas is altijd betrokken, luistert goed, werkt heel persoonlijk, en is deskundig op het gebied van training, voeding en mentale gezondheid. Ik had altijd het gevoel dat ik eerlijk kon zijn wat betreft mijn vragen, maar ook problemen.

Julian

Het verzuim onder verpleegkundigen is hoger dan ooit. Veel van hen zitten thuis met een burn-out, veroorzaakt door werkstress. En dit komt door het wisselen van diensten, de hoge werk- en tijddruk en de valkuil van veel verpleegkundigen: eerst voor anderen zorgen en daarna pas voor zichzelf. Grote kans dat dat ook jouw valkuil is.

Als je (meer) energie wilt, zal je eerst moeten onderzoeken wat je op dit moment (te veel) energie kost. Het is zo makkelijk om in de rat race te blijven, te blijven swipen en tegen alles en iedereen ‘ja’ te zeggen, dat je niet eens door hebt dat je aan het leeglopen bent qua energie.

Maar voor iedereen geldt: als je meer energievreters en -gevers hebt, levert het je alleen maar stress op. En als je voor anderen moet zorgen, wil je juist ontspannen en rustig overkomen. Zodat je patiënten (en collega’s) daar ook kalm van worden. Als je dat niet bent, loop je zelf het risico om chronische stress te ontwikkelen en in een burn-out terecht te komen. En als jij (en je collega’s) omvalt… Wie gaat er dan voor je patiënten zorgen?

Waarom ik dit template heb gemaakt

Ik was net als jij verpleegkundige. Ik heb mezelf vaak horen zeggen ‘dat ik een normaal, sociaal leven wilde’. Ik vond het ook altijd moeilijk om ‘nee’ te zeggen tegen alle feestjes, verjaardagen en gezellige dingen. Ik koos regelmatig voor de onverstandige keuze(s) en liep dan moe en chagrijnig op m’n werk rond. Als ik binnenkwam bij m’n patiënten, speelde ik de vrolijke, energieke, zorgzame Thomas en na m’n dienst wist ik niet hoe snel ik naar huis moest racen om op de bank te ploffen.

Toen ik hier meer mee bezig ging en vaker voor mijzelf koos en dus wel ‘nee’ zei, leerde ik het belang van ontspanning en de balans tussen spanning en ontspanning. Als ik dat deed, geloof me, dat was lang niet altijd, zag en voelde ik direct de verschillen tussen mijn positiviteit, vitaliteit en fitheid.

Daarnaast ben ik een jaar coach geweest voor Personal Body Plan en coachte mensen hier op hun stressmanagement en verwachtingen van zichzelf en anderen. Ik hielp mensen op weg naar de beste, ontspande versie van zichzelf en mijn gemiddelde was een 9,6 uit 73 beoordelingen. Ook heb ik de wetenschap erbij gepakt. Ik weet wat ontspanning en voor jezelf kiezen voor jou als verpleegkundige kan betekenen en dit alles laat ik samenkomen binnen dit template.

Dit template zorgt dat jij inzicht krijgt in jouw energiegevers en -vreters en wat dat je oplevert of kost. Door vaker en beter te ontspannen, zorg je voor minder stress, meer vitaliteit en daardoor minder ziekte en betere slaap. Wat weer zorgt voor een kettingreactie aan positiviteit voor jou, je omgeving en je patiënten.

*Je ontvangt het template na je bestelling binnen een paar minuten in je inbox.

Thomas groen lachend

Aangenaam!

Mijn naam is Thomas Groen en het is mijn missie om het zorgsysteem te verbeteren en gezonder te maken voor alle zorgverleners. Ik ben ervan overtuigd dat verpleegkundigen een wezenlijk verschil maken en een nog groter verschil kunnen gaan maken hierin. Dat begint met goed voor zichzelf zorgen en opkomen en door duidelijke grenzen te stellen.

Om dit verpleegkundig leiderschap duurzaam uit te (kunnen) voeren, help ik verpleegkundigen naar een fit lijf en rust in hun hoofd met meer energie en zelfvertrouwen. Naast verpleegkundig leiderschap coach ik verpleegkundigen om persoonlijk leiderschap (terug) te pakken zodat je zonder maskers door het leven kan gaan en je je leven kan leiden zoals JIJ dat wilt.

Op mijn 11e liep ik zware brandwonden op. Op mijn 15e en 25e ging ik naar de psychologe voor behandeling van mijn Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) en op mijn 21e voor een negatief zelfbeeld.

Ik voelde mijzelf nooit een echte macho, maar wel ‘gewoon’ stoer. Gevoelig, maar wel een echte man. Maar bovenstaande voelde als zwakte en als falen. Ik heb mij hier tot mijn 25e voor geschaamd. Tot ik begon in te zien dat het geen zwakte was. Ik ben hier openlijk over gaan praten en ik heb van mijn zwakte mijn kracht gemaakt.

Ik was verpleegkundige en ik zag veel vormen van kwaliteit van leven. Ik zag veel patiënten lijden en uiteindelijk sterven. Het vraagstuk ‘Wat als…’ kwam heel vaak voorbij, maar bijna altijd te laat.

Dat zorgde ervoor dat ik erachter kwam dat ik meer impact wilde maken. Voor mij was het nog niet te laat. Ik zei, deed en koos niet (voor) wat ik werkelijk wilde omdat ik dacht dat ik niet goed genoeg was. Het waren zelfopgelegde beperkingen en die hielden mij klein.

Die zelfopgelegde beperkingen zijn nu weg en ik leef mijn leven op de manier zoals ik wil.

Ik herken die zelfopgelegde beperkingen direct bij mijn klanten. En nu help ik hulpverleners hun leven te leven zonder hun opgelegde beperkingen.