Er wordt altijd over ons gepraat door niet-verpleegkundigen. Hier vind je ervaren verpleegkundige coaches.
LAAGDREMPELIG
Online en veilig vanuit huis. Hier doen we elke dag aan zelfzorg. Elke dag een beetje, wint het van één keer heel veel.
ERVARING
Ik ben verpleegkundige, weet hoe het is op mijzelf op plek 2 en lager te zetten en heb hier tientallen mensen in begeleid.
Ik kan mijn grenzen beter aangeven, kan mijn emoties uiten, heb bepaalde routines opgebouwd, bepaalde gewoontes doorbroken, schermtijd die enorm verlaagd is en ik ben niet altijd meer bereikbaar. En het belangrijkste is dat ik doe waarvan ik blij en gelukkig van word, ook al heeft dat veel moeite gekost.
Femke
Ik ervaar meer rust in mijn hoofd en lijf. Ik ben vrolijker (dans weer door de kamer), kies meer voor mezelf en kan beter omgaan met gevoelens, gedachten en dit omzetten waar nodig.Thomas daagde me echt stappen te zetten voor mezelf. De conclusie is: DOEN en ervaar zelf hoe Thomas jou kan helpen.
Britt
De Lampdragers: online community voor verpleegkundigen
Geïnspireerd door Florence Nightingale, ’the lady with the lamp’
Wie is Florence en waarom ‘De Lampdragers’? Scroll verder.
Herkenbaar?
Je zet jezelf niet op 1 omdat je eerst voor anderen zorgt en daarna pas voor jezelf, ook in je privé leven.
Je bent gestrest door de werkdruk, het wisselen van diensten, de continue veranderingen en bent gefrustreerd over je huidige situatie.
Je vindt het moeilijk om je grenzen aan te geven, je staat vaak ‘aan’ staat en ontspant nooit écht.
Je hebt het gevoel dat je veel ballen in de lucht MOET houden en moet veel van jezelf.
Je wilt graag uitspreken wat jij écht wilt en vindt, maar je weet niet hoe en/of bent bang voor gevolgen als je dat wel doet.
Je wilt niet degene zijn die klaagt of opgeeft omdat je sterk moet zijn. Dus je blijft (of moet?) doorgaan.
In de community leer je:
Hoe je omgaat met je verantwoordelijkheidsgevoel, de werkdruk en de bijbehorende stress.
Hoe je omgaat met perfectionisme en alle verwachtingen van buitenaf.
Hoe je jezelf op nummer 1 zet en je patiënt/cliënt op 2 en hoe je omgaat met het schuldgevoel als je dat doet.
Hoe je meer balans tussen je je werk en privé aanbrengt en behoudt.
Hoe je ‘uit’ staat ipv altijd ‘aan’ en hoe je vaker en beter ontspant.
Hoe schijt te hebben aan wat mensen vinden als je jezelf op 1 zet.
Hoe je rust, plezier en lange termijn geluk bereikt en behoudt.
Florence Nightingale (12 mei 1820 – 13 augustus 1910), de grondlegger van de verpleegkunde, ’the lady with the lamp’, schreef in haar boek ‘Notes on Nursing’: “Het is belangrijk om voor onszelf te zorgen als we voor anderen willen zorgen.”
Wist je dat ze ’s avonds altijd met haar lamp een rondje om het terrein deed om te kijken of alles veilig en op slot was? Ze was de beschermvrouw van de verpleegkundigen.
Maar we zijn geen klassieke Florences meer. Daarom zie je hier een moderne verpleegkundige met moderne lamp en laptop en kijkt ze bewust serieus voor zich uit.
Natuurlijk lacht de verpleegkundige nog, maar is tijd voor actie en een ander licht op de zaak. Letterlijk en figuurlijk.
Wie dragen er altijd lasten van anderen en zijn een lichtbron voor anderen en kunnen een lichtje naar binnen (laten) schijnen? Jij. Wij.
Dat doen en zijn we nog steeds. Alleen is er balans nodig in het zorgen voor de ander.
Die balans vind je hier. Tof dat je erbij bent.
Ik geniet er nu van om tijd voor mezelf te nemen en kan bewust genieten van de momentjes zelfzorg. Ik ben gaan mediteren en merk dat me dat veel rust geeft en ik daardoor beter slaap. Tegenwoordig durf ik mijn telefoon ook gewoon achter te laten of gewoon op niet storen te zetten. Dat geeft enorm veel rust!
Marrina
Ondanks dat ik niet weet hoe de weg gaat lopen, heb ik er meer vertrouwen in dat het goed komt en ik mijn energie terug ga vinden en dat voel ik nu ook weer. Ik ben Thomas dankbaar voor de afgelopen tijd. Als je de weg even kwijt bent, kan hij je helpen de routekaart te updaten zodat je verder komt.
Nynke
Verpleegkundigen zetten zichzelf structureel op 2.
Je staat als verpleegkundige dag in dag uit klaar voor anderen. Je draagt de lasten van anderen en jij hebt de unieke kwaliteit om je licht naar binnen te laten schijnen bij je patiënten die last hebben van de donkerste donkerte. Dat zit in je.
Je voelt je verantwoordelijk en staat altijd altijd eerst klaar voor anderen en dan pas voor jezelf. Zorgen voor de ander is het mooiste dat er is, maar het heeft balans nodig. We vinden het normaal dat zorgverleners zichzelf wegcijferen voor de ander, maar dat is het niet.
Het zorgen voor de ander wordt je ondertussen steeds moeilijker gemaakt… In 2040 moet 1 op de 4 mensen in de zorg werken, terwijl dat nu 1 op de 6 à 7 is. Het verzuim, het verloop en de werkdruk blijven maar stijgen. Je vindt zorgen voor jezelf al lastig, maar hierdoor wordt het nog moeilijker.
Waarschijnlijk weet en/of voel je dit al een tijd. Je voelt diep van binnen dat het anders moet. Als je nu terugkijkt, zie je het. Het begon klein: je werkte wat extra (drukke) diensten, vulde wat gaten in het rooster op, sliep daardoor wat minder, ontspande wat minder en had meer stress.
De balans tussen je werk en privé raakte meer uit balans, je deed minder leuke dingen voor jezelf of als je die wel deed, kostte het je meer energie. De stress en vermoeidheid stapelden zich langzaam op. Je weet dat je niet leeft om te werken, maar het is toch zo geworden.
Je hebt jezelf op 2 gezet. Je patiënten, vrienden, familie en gezelligheid gingen altijd voor, omdat je ook een normaal leven wilde.
Je weet dat het tijd is voor verandering, alleen je weet nog niet hoe je dit wilt gaan doen. En voor jezelf kiezen, vind je onwijs spannend. Wat als mensen je egoïstisch vinden bijvoorbeeld?
Als Lampdrager leer je vaker én beter jezelf te zorgen zodat je kan omgaan met de werkdruk en je stress. Waardoor je rust, plezier en geluk bereikt en behoudt op de lange termijn.
De meeste communities bestaan uit klagen over wat er NIET is en niemand neemt eigenaarschap over waar het écht over gaat of zou moeten gaan: hoe je voor jezelf zorgt.
Dat laatste vind je in De Lampdragers Community. Verbinding met gelijkgestemden en concreet en competent advies voor betere zelfzorg.
Elke week een training, masterclass of Q&A van een verpleegkundige over het bijbehorende thema van die maand. Deze trainingen zijn 3 maanden terug te kijken. Wil je weten wie dat zijn? Klik hier.
Elke maand een thema met bijbehorende challenges om elke dag aan zelfzorg te doen. Vaker én beter voor jezelf zorgen komt voort uit elke dag een beetje in plaats van één keer veel.
Toegang tot het online platform:
Om vragen te stellen en te beantwoorden aan gelijkgestemden.
Om je verhalen te delen met gelijkgestemden.
Waar positiviteit, verbinding en zelfzorg de boventoon voert (in plaats van negativiteit en klagen).
Onwijs veel extra voordelen en inspiratie die helpen bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Als Lampdrager investeer je:
29 euro per maand in vaker én beter voor jezelf zorgen.
Kies je voor een jaar? Dan betaal je slechts 10 maanden.
In je rust, plezier en duurzaam geluk.
Wat gebeurt er na je aanmelding?
Schrijf je in en ontvang direct toegang tot de community.
Je kunt veilig afrekenen via iDeal, Creditcard of Bancontact.
Je krijgt een mail met daarin je inloggegevens voor de community.
Jouw tribe is altijd in de buurt door de handige app op jouw telefoon.
Zo maak je optimaal gebruik van en neem je actief deel aan de community.
Op mijn 11e liep ik zware brandwonden op. Op mijn 15e, 21e en 25e ging ik naar de psychologe.
Dit voelde als zwakte en als falen, tot ik begon in te zien dat het geen zwakte was. Ik ben hier openlijk over gaan praten en ik heb van mijn zwakte mijn kracht gemaakt.
Toen mijn moeder mij aanraadde om verpleegkundige te worden, moest ik lachen. ‘Ik had gymnasium gedaan en ging toch geen HBO doen? En zeker geen verpleegkunde, dat was voor vrouwen.’ Toen ze me herinnerde aan dat ik altijd ambulanceverpleegkundige wilde worden, was ik om.
Ik vond verpleegkundige zijn heel tof, tot mijn werk als pleister plakken voelde.
Ik zag en hoorde veel verpleegkundigen die het moeilijk vonden om net zo goed voor zichzelf te zorgen als voor hun patiënten.
Veel verpleegkundigen spraken zich vaak niet uit zoals ze wilden en dat leverde veel frustraties op. Uiteindelijk konden ze niet zijn wie ze echt wilden zijn. Ik besloot zowel mijn leven beter in te richten met meer rust als het leven van anderen.
Het is mijn missie om het zorgsysteem te verbeteren en gezonder te maken voor alle zorgverleners. Ik ben ervan overtuigd dat verpleegkundigen een wezenlijk verschil maken en een nog groter verschil kunnen gaan maken hierin. Dat begint met goed voor zichzelf zorgen en opkomen en door duidelijke grenzen te stellen.
Ik help verpleegkundigen zichzelf op 1 te zetten door verpleegkundig- en persoonlijk leiderschap te pakken zodat ze leren omgaan met de werkdruk en hun stress, waardoor ze meer energie, zelfvertrouwen, rust in hun hoofd en lijf, plezier en duurzaam geluk bereiken en behouden.
Deze community voor verpleegkundigen die meer en beter voor zichzelf willen zorgen en meer energie, zelfvertrouwen, rust in hun hoofd en lijf, plezier en duurzaam geluk willen bereiken en behouden.
Ook als je op zoek bent naar verbinding met gelijkgestemden, het delen van verhalen en andere dingen zit je goed. Hier kan je informatie en ondersteuning delen.
Ben je verzorgende IG en herken je je in bovenstaande? Je bent van harte welkom.
Hoeveel kost het me per maand?
De investering die je in jezelf doet is 29 euro per maand. Als je een jaar lidmaatschap aanschaft, betaal je slechts 10 maanden in plaats van 12 en dus 290 euro.
Bekijk het van de andere kant. Voor een eendaags fysiek congres betaal je 250-300 euro, hoor je een aantal presentaties en volg je een aantal trainingen. Hoeveel blijft je bij van die hele dag en al die nieuwe indrukken? Dat is niet meer dan 10%.
Hier krijg je elke week 1 training van precies dezelfde mensen, die je anders achter elkaar zou horen en niet zou onthouden. Maar nu wel.
Daarnaast zitten er nog challenges bij die ervoor zorgen dat je elke dag een klein beetje doet. Tel al die procenten bij elkaar op en aan het einde van het jaar heb je een onwijze progressie geboekt als het gaat om vaker en beter voor jezelf zorgen.
En dan heb ik het nog niet eens over de community, het verbinden en het delen van verhalen met gelijkgestemden gehad. Ook dat is het hele jaar door.
Hoeveel tijd ben ik er aan kwijt?
Er is elke week een training, masterclass en/of Q&A die ongeveer een uur duren. Kan je er niet live bij zijn? Geen enkel probleem, je kan ze terugkijken.
De challenges staan in het teken van ‘elke dag een beetje’ en daar ben je niet meer dan 30 minuten per dag aan kwijt.
Bekijk het hier ook van de andere kant. Hoeveel tijd besteed je nu aan korte termijn verleidingen zoals Netflix, social media, je telefoon… Wat is je schermtijd? We gaan sowieso aan de slag met het verlagen daarvan, want dat ding zorgt ervoor dat je continu aan staat en niet aan ontspanning toe komt. Dus je hebt voldoende tijd om aan jezelf te werken.
Wat levert het me op?
Om iets te krijgen wat je nog nooit hebt gehad, moet je iets doen wat je nog nooit gedaan hebt. Dus je gaat van korte termijn fijn, lange termijn pijn, naar korte termijn pijn, lange termijn fijn. Je lange termijn fijn is meer energie, zelfvertrouwen, rust in je hoofd en lijf, plezier en duurzaam geluk. Elke dag een beetje, wint het van één keer heel veel.
Ook als je op zoek bent naar verbinding met gelijkgestemden, het delen van verhalen en andere dingen zit je goed. Hier kan je informatie en ondersteuning delen.
Ben je verzorgende IG en herken je je in bovenstaande? Je bent van harte welkom.
Kan ik maandelijks opzeggen?
Ja, dat kan en dat kan je zelf regelen in Huddle. Dat moet wel vóór de nieuwe betalingstermijn gebeuren.
Ik kan niet live aanwezig zijn bij de sessies, is dat erg? Kan ik de trainingen terugkijken?
Je haalt er het meest uit als je er live bij bent en dan heb je ook de mogelijkheid tot vragen stellen. Maar je kan de sessies 3 maanden terugkijken.
Stel: de maand mei begint, dan verdwijnt de content van maand januari (feb-maart-april) is dan nog beschikbaar. Als de maand juni start, verdwijnt februari content.
Kan je me meer vertellen over de thema’s en de challenges?
Op m’n social media kanalen deel ik hier continu over en zie je nog meer sprekers en de specifieke onderwerpen. In april is het thema werkdruk, in mei is het werk-privé balans en in juni is het thema zeggenschap.
De challenges staan in het teken van ‘elke dag een beetje’ en daar ben je niet meer dan 30 minuten per dag aan kwijt. Denk bijvoorbeeld aan het verlagen van je schermtijd als middel, zodat je meer tot rust komt als je vrij bent.
De challenges zijn dan bijvoorbeeld om je telefoon niet meer mee te nemen in je slaapkamer en al je meldingen uit te zetten. Uiteraard ondersteund door de masterclasses en de ‘waarom je dit doet’.