Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Leid je leven zoals JIJ wilt

Plant

Het gaat om jou

Je zorgt altijd voor en denkt altijd aan anderen. Het is tijd om voor jezelf te zorgen.

Authenticiteit

Hier gaat het om zijn wie je écht bent en wie je wilt zijn.

Drie bomen op een berg

Persoonlijk en op maat

Jij bent uniek. Mijn methode staat vast, de rest is op jou afgestemd.

Herken jij jezelf in het volgende?

 • Je weet waarom je zorgverlener bent geworden, maar bent dat uit het oog verloren en vraagt je af of je nog wel op je plek zit.
 • Je gebruikt maskers als humor en hardheid om je niet kwetsbaar op te hoeven stellen.
 • Je zegt vaak niet wat je werkelijk denkt, omdat je bang bent voor de mening van de ander over jou.
 • Je hebt het gevoel dat je moet wisselen van identiteit tussen werk en privé.
 • Diep van binnen weet jij heel goed wat je wilt, maar je verkoopt jezelf dat nu niet het juiste moment is en dat doe je al jaren.
 • Je kiest niet voor wat je écht wilt, omdat je een ander niet wilt teleurstellen.
Thomas Groen, coach

Hoe fijn zou het zijn als…

 • Je je niet meer anders voor hoeft te doen dan je bent.
 • Je je gevoelens en wat je hebt meegemaakt toe durft te laten en je je daarover kan uiten zonder dat je je een mietje voelt.
 • Je je krachtig en kwetsbaar tegelijk kunt voelen. (‘Huh, gaat dat samen?’ Het kan naast elkaar bestaan in plaats van of of.)
 • Je het alles of niets denken en de strengheid die daarbij hoort durft los te laten.
 • Je humor als medicijn kunt gebruiken in plaats van als masker.
 • Je weer plezier in je werk en een fijner (gezins)leven (terug)krijgt, omdat je een relaxter persoon bent.
 • Je je diepste angsten in de ogen durft te kijken en daar dwars doorheen kunt breken?

“Op welk onderdeel weerhouden je angsten je ervan om een grotere bijdrage te leveren? Als je absoluut geen angst kende, zou je dan precies hetzelfde doen als nu? Je grens ligt waar je plotseling ophoudt of waar je je gaven niet ten volle benut, maar in plaats daarvan je angsten voedt.”

David Deida

Na dit traject:

 • Ben je je bewust van alle maskers die je ervan weerhouden te zijn wie je écht bent.
 • Heb je niet meer het gevoel dat je moet switchen van persoonlijkheid in verschillende situaties.
 • Durf je te zeggen wat je werkelijk denkt, zonder dat je bang bent om afgestraft te worden.
 • Doe je wat je werkelijk wilt, omdat je eindelijk gelooft dat je het waard bent.
 • Kies je voor wat je werkelijk wilt en ben je niet meer bang om iemand anders teleur te stellen.
 • Durf je te kiezen voor de weg van de meeste weerstand in plaats van de minste weerstand.
 • Zullen al je keuzes korte termijn pijn, lange termijn fijn zijn in plaats van korte termijn fijn, lange termijn pijn.
 • Durf je de persoon te zijn die je diep van binnen bent.
Thomas Groen, coach

Even heel concreet

Jij wilt leven zonder opgelegde beperkingen. Maar als je niet weet wat die zijn, hoe gaat dat je dan ooit lukken? Daarom gebruiken we mijn BBB-methode. Nee, dat heeft niks te maken met buik, billen en benen. Nee, ook niet met binden, boeien en behouden. Het staat voor:

 1. Beseffen wat die beperkende overtuigingen zijn, waar ze vandaan komen en wie je écht bent
 2. Beslissen wat je wel en niet dient.
 3. Breken met alles wat je niet meer nodig hebt.

Dit doen we in 6 maanden tijd en in 12 sessies van een uur.

Ik geef je na elke sessie een opdracht mee. Zie de sessie als een tankstation. Je gaat weg met een volle tank en als je terugkomt, is hij leeg en kom je nieuwe brandstof halen. Heb je niet gereden? Dan hoef je ook niet te tanken. 

Hoewel mijn BBB-methode vaststaat, is jouw programma maatwerk. One size fits none namelijk.

Je hebt 6 maanden lang een kort lijntje met mij. Ik geef je mijn nummer zodat je altijd dingen kunt vragen of kunt mededelen als je hier behoefte aan hebt.

Verder garandeer ik je een veilige, open leeromgeving. Soms die confronterende spiegel, maar altijd met empathie.

Bonus:

 1. Je krijgt gratis exclusieve toegang tot een app waar ik je oefeningen in stuur.
 2. Je ontvangt dus mijn 06 nummer en we zullen wekelijks contact hebben.

3000 euro

*Bedrag is inclusief BTW. Reiskosten zijn exclusief en in overleg.

“Ik ben ervan overtuigd dat er veel mensen gebaat zijn bij het volgen van een coachingstraject. Thomas beveel ik aan omdat mijn ervaring met hem erg positief is. Hij geeft je ruimte voor eigen input en stemt de coaching sessies af op de persoon zelf. Verder is hij niet bang om onderwerpen aan te snijden die gevoeliger liggen en pijn kunnen doen. De communicatie met Thomas is laagdrempelig en hij heeft passie voor wat hij doet.”

— Jeroen

Thomas is op een prettige manier direct, zet je aan het denken en hij stelt zichzelf ook kwetsbaar op waardoor je jezelf ook makkelijker durft open te stellen. Hierdoor komen we snel tot de kern en is de coaching voor mij heel effectief.

— Thijs
Thomas Groen, coach

Coach
Thomas Groen

Op mijn 11e liep ik zware brandwonden op. Op mijn 15e en 25e ging ik naar de psychologe voor behandeling van mijn Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) en op mijn 21e voor een negatief zelfbeeld.

Dit voelde als zwakte en als falen. Ik heb mij hier tot mijn 25e voor geschaamd. Tot ik begon in te zien dat het geen zwakte was. Ik ben hier openlijk over gaan praten en ik heb van mijn zwakte mijn kracht gemaakt.

Ik voelde mijzelf nooit een macho, maar ‘gewoon’ stoer. Gevoelig, maar wel een echte man. Toen mijn moeder mij aanraadde om verpleegkundige te worden, moest ik eerst lachen. ‘Ik had gymnasium gedaan en ging toch geen HBO doen? En zeker geen verpleegkunde, dat was voor vrouwen.’ Toen ze me herinnerde aan dat ik altijd ambulanceverpleegkundige wilde worden, was ik om.

Ik vond verpleegkundige zijn heel tof, tot ik erachter kwam dat ik meer impact wilde maken. Ik zei, deed en koos niet (voor) wat ik werkelijk wilde omdat ik dacht dat ik niet goed genoeg was. Het waren zelfopgelegde beperkingen en die hielden mij klein.

In het ziekenhuis merkte ik de frustratie van mede zorgverleners. Onregelmatige werktijden en hoge werkdruk gingen gepaard met veel stress. Ik zag en hoorde veel verpleegkundigen die het moeilijk vonden om net zo goed voor zichzelf te zorgen als voor hun patiënten. Dit was op het gebied van voeding, slaap, ontspanning en persoonlijk leiderschap.

Veel verpleegkundigen spraken zich vaak niet uit zoals ze wilden en dat leverde veel frustraties op. Uiteindelijk konden ze niet zijn wie ze echt wilden zijn. Ik besloot zowel mijn leven beter in te richten met meer rust als het leven van anderen. Dat begon in 2020 als coach bij Personal Body Plan op het gebied van lifestyle en vitaliteit.

Het is mijn missie om het zorgsysteem te verbeteren en gezonder te maken voor alle zorgverleners. Ik ben ervan overtuigd dat verpleegkundigen een wezenlijk verschil maken en een nog groter verschil kunnen gaan maken hierin. Dat begint met goed voor zichzelf zorgen en opkomen en door duidelijke grenzen te stellen.

Om dit verpleegkundig leiderschap duurzaam uit te (kunnen) voeren, help ik verpleegkundigen naar een fit lijf en rust in hun hoofd met meer energie en zelfvertrouwen. Naast verpleegkundig leiderschap coach ik verpleegkundigen om persoonlijk leiderschap (terug) te pakken zodat je zonder maskers door het leven kan gaan en je je leven kan leiden zoals JIJ dat wilt.

Veelgestelde vragen

Voor wie is dit coaching traject geschikt?

Voor verzorgenden en verpleegkundigen die meer en beter voor zichzelf willen zorgen. Je bent op dit moment niet tevreden met hoe het nu gaat en je wilt eigenaarschap nemen over (alles in) je leven. Zodat je niet op je sterfbed zegt ‘had ik maar meer/beter…’ of alle andere mogelijke opties. 

Het is hard werken en het wordt niet makkelijk. Veel van mijn klanten hebben mij in het begin ‘vervloekt’ omdat ze zichzelf tegenkwamen. Dat is de korte termijn pijn en de strengheid die in hun hoofd zit.
Maar als je hun referenties leest, ​lees je dat ze terecht komen in lange termijn fijn en een gelukkig leven met veel meer zelfliefde. Ik help je daar uiteraard bij.

Waarom start je ‘maar’ met 4 mensen per maand?

Voor hoeveel patiënten/cliënten kan jij tegelijk zorgen in een dienst? En voor hoeveel patiënten/cliënten kan jij tegelijk zorgen in een dienst terwijl je kwaliteit van zorg zo hoog mogelijk houdt?

Ik kan mijn kwaliteit van coaching zo hoog mogelijk houden door dit maximum aantal. Dit coaching traject is intensief en hard werken, voor jou en voor mij. Ik geef je mijn nummer en we hebben wekelijks contact. 

Ik weet het niet hoor… Wat als ik het eerst zelf wil proberen?

Je hebt geleerd altijd alles alleen te doen en dat heeft je heel krachtig gemaakt. ‘Dus waarom zou het nu niet lukken?’, denk je. Dit is iets wat ik heel vaak hoor. Het is een oud beschermingsmechanisme. Het heeft je heel sterk gemaakt en dat is mooi. Dat willen we zeker behouden, maar je hoeft niet meer alleen te doen.

Want wat gebeurt er als je het zelf gaat proberen? Dit is een typisch geval ‘als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’. En dat wil je juist niet meer. Diep van binnen weet jij heel goed wat je wilt en dat is verder komen. Dat is je alleen niet gelukt tot nu toe en dat gaat ook niet gebeuren. We gaan het echt samen doen.

Ik weet niet of dit hét moment is voor mij.

Wanneer denk je dat het juiste moment wél voorbijkomt? Er is altijd wel iets in het leven dat je voorrang kan geven. Het gaat juist over dat je jezelf op 1 gaat zetten en voor jezelf kiest. Het is 6 maanden lang, elke dag een beetje. Als je die kleine beetjes niet voor jezelf wilt vrijmaken, is het weer ‘als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’. En dat wil je juist niet meer, toch?

Er starten ‘maar’ 4 mensen in de maand, dus het is helemaal aan jou wanneer je instapt. Als er een wachtrij is, zal je echt moeten wachten. ​

Ik ben al heel druk en weet niet of ik de tijd ervoor heb.

Dat is het hele punt. Omdat je continu aan staat, bereikbaar bent voor anderen en de hele dag aan het rennen bent voor anderen ben je druk. Als je meer wilt voor jezelf wilt zorgen, zal je voor jezelf moeten kiezen en dan heb je wat ballen uit de lucht te laten vallen. 

Het is elke dag een beetje en gemiddeld elke 2 weken een coaching sessie van een uur. Je kan mij niet vertellen dat je dat niet voor jezelf kan vrijmaken. Check je schermtijd anders eens. Ik ben ervan overtuigd dat je daar wat vanaf kan halen.

Ik vind het heel veel geld en weet niet of ik dat wel durf/ervoor over heb.

Dat begrijp ik en ik kan niet in je portemonnee kijken. Maar ik wil je ook vragen het van de andere kant te bekijken. Wat kost het je om deze investering NIET te doen? Wat kost het je om nog (veel) langer de uitgebluste persoon te zijn die je nu bent? Hoeveel frustratie gaat dat je nog opleveren? Is dat hoe je wilt blijven leven?

Mogelijk ben je gewend om korte termijn fijn verleidingsinvesteringen te doen, een nieuwe telefoon bijvoorbeeld, en ben je het niet gewend om dit bedrag in jezelf te investeren. Dat begrijp ik heel goed, want geld in jezelf investeren is nieuw en spannend voor je. Misschien vraagt een stemmetje of gedachte in je hoofd zich wel af ‘of je het wel waard bent om dit aan jezelf te besteden’. 

Dat stemmetje is je oude gedrag en daar wil je juist niet meer naar luisteren. Ik kan je daarbij helpen. ​

En als geld een probleem is, kun je ook altijd in termijnen betalen. Ik wil altijd meedenken. Daar komen we wel uit.

Waarom zou ik dit programma bij jou volgen en niet bij iemand anders?

Een aantal redenen:

 1. Ik ben verpleegkundige geweest en weet precies hoe de zorg in elkaar steekt qua werkdruk, hiërarchie, gebrek aan waardering en meer. Ik weet hoe het voelt om continu aan te moeten staan in acute, stressvolle situaties en/of tijdens onregelmatige diensten, hoe het voelt iemand zijn laatste adem uit te zien blazen en dat dan met familie te moeten bespreken en die pijn te voelen. Daardoor weet ik hoe moeilijk het is om voor jezelf te kiezen als verzorgende/verpleegkundige.
 2. Ik ben zelf een echte gezondheidsjunk en heb jarenlange ervaring qua vitaliteit en gezondheid en heb dit ook getest in onregelmatige diensten. Daarnaast heb als coach een jaar lang mensen begeleid op voeding, slaap en ontspanning en weet ik wat gezonde, duurzame gewoontes zijn. Vanuit beide weet ik hoe moeilijk het is om daaraan vast te blijven houden.
 3. Ik weet hoe moeilijk het is om hulp te vragen en te accepteren. Zie de volgende vraag maar.

Waarom zou ik niet naar de coach/therapeut op m’n werk gaan?

Lees de vraag hierboven even. Alles waar je nu mee struggelt, zal die persoon ergens begrijpen. Maar diegene zal je niet écht begrijpen.

Als je écht het beste met jezelf voor hebt, kies dan voor jezelf. En vraag jezelf dan af: als geld het probleem niet is. Waar zou je dan voor kiezen? Voor iemand die jou écht begrijpt of iemand die aan je wordt toegewezen?

Het voelt als toegeven aan zwakte om een coach in te schakelen.

Je bent aan het juiste adres. Ik weet precies hoe je je voelt. Ik heb me precies zo gevoeld. Het voelt als falen.

Je wilt het graag zelf oplossen, maar dat gaat je niet lukken. Die gevoelens zijn je beperkende overtuigingen en je ego die tegen je praten. En je houdt die gevoelens nu juist in stand door er niks mee te doen.

Ja, je hebt je masker(s) soms nodig. Maar altijd? Nee. Je bent daarmee bezig iemand te zijn die je van binnen niet écht bent. Accepteer nu deze hulp door hiermee aan de slag te gaan. Ik (ver)oordeel niet. Je bent niet zwak, je bent juist heel sterk. En meer dan welkom.

Wat als ik een keer niet kan, ziek ben, op vakantie ben of een week geen tijd heb…?

Als je een keertje niet kan, geen probleem. Er staat 6 maanden, maar als het in 7 of 8 maanden gebeurt (of 9 of 10), is dat ook prima. En als het in 5 gaat, ook prima. Jij bent volledig verantwoordelijk voor jouw eigen proces, ik bewaak het met je. Alles gaat in overleg en als ik even niks van je hoor, trek ik aan de bal. Als ik het gevoel heb dat je te snel of te langzaam gaat, bespreek ik dat ook met je. 

Daarnaast: ik kan niet in je timemanagement kijken. Als dit je vraag is, mag je prioriteiten gaan stellen voor jezelf. Durf en mag je 30 minuten per dag vrijmaken van en voor jezelf per dag? Als je dat moeilijk vindt, is dit des te meer iets wat je nodig hebt. Dat ga ik je leren.

Is een combinatie van on- en offline ook mogelijk?

Zeker. Videobellen doe ik veel, dus de resultaten zijn hetzelfde. Ik coach mensen van de kop van Noord-Holland tot Zeeland en van Friesland tot Maastricht. We kunnen ook wandelen in Amsterdam. Dan voel je je vrijer en zijn we direct buiten, wat het praten gemakkelijker maakt. Alles in overleg.