TREAT FIRST TRAJECT

In 100 dagen ‘nee’ zeggen zonder schuldgevoel en grip op je perfectionisme.

Voor een ontspannen leven waarin jij jezelf op 1 zet met rust, geluk en plezier.

Zonder egoïstisch of de ander tot last te zijn.

TOTAALPAKKET

Geen eenzijdige trajecten. Je wordt niet alleen op vitaliteit gecoacht, maar ook op alle andere persoonlijke vlakken. Je boekt winst op alle fronten.

MAATWERK

Hier geen massa, wasstraat of e-learning platform, maar persoonlijk en op maat. Jij bent uniek. Mijn methode staat vast, de rest is maatwerk.

EIGEN ERVARING

Je wilt je volledig begrepen voelen. Ik ben verpleegkundige, weet hoe het is op mijzelf op plek 2 en lager te zetten en heb meerdere coaching opleidingen gedaan.

Verpleegkundigen zetten zichzelf structureel op 2.

Je zorgt graag voor anderen. Natuurlijk. Dat is waarom je zorgverlener bent geworden. Maar de laatste tijd begint het te knagen. Je vraagt je af of ‘dit het nog wel is voor jou’, door de laatste twee jaar. Je wordt elke dag geconfronteerd met het hoge verzuim en het verloop van je collega’s en de werkdruk blijft ook maar hoog.

Je voelt je de laatste tijd vaker wel dan niet gestrest, hebt het gevoel dat je continu ‘aan’ staat en bent altijd bezig. Je vindt het moeilijk om stil te staan en bent altijd beschikbaar en bereikbaar voor anderen. ‘Wat als ze je nodig hebben en je reageert niet?’

Je voelt je namelijk verantwoordelijk voor anderen en voor jezelf kiezen voelt dan egoïstisch. Je vindt het moeilijk om je grenzen aan te geven en voor jezelf te kiezen. Als dan je voor jezelf kiest, voel je je schuldig. Maar als je dat niet doet, baal je van jezelf.

Je weet diep van binnen al dat je beter en vaker voor jezelf mag zorgen, maar iets houdt je tegen en/of je weet niet hoe je dat doet op de lange termijn. Op de lange termijn nadenken over ‘wat wil IK’ vind je sowieso lastig.

Goed dat je hier bent. Het is tijd om jezelf op 1 te zetten.

Thomas Groen, coach

Hoe fijn zou het zijn als…

 • Je van jezelf in jezelf mag investeren en dat niet meer egoïstisch voelt.
 • Je je gevoelens en wat je hebt meegemaakt toe kan laten en je je niet goed MOET maar mag voelen.
 • Je niet meer zoveel ‘moet’ van jezelf, je gewoon kan ontspannen en doen wat JIJ wilt.
 • Je je grenzen kan aangeven en je jezelf niet meer hoeft weg te cijferen.
 • Je relatie(s) met jezelf en anderen beter worden omdat jij beter in je vel zit.
 • Je weer plezier in je werk en een fijner (gezins)leven (terug)krijgt, omdat je een relaxter persoon bent.
Review Thomas Groen Britt

“Begin dit jaar volgde ik een webinar van Thomas. Hierin werd ik al geconfronteerd met een aantal maskers en overtuigingen, dit vond ik toen moeilijk om te horen. Kort daarna maakte ik een fout op werk, wat voor mezelf eigenlijk onmogelijk (ik mag geen fouten maken) was.

Ik stond altijd aan en klaar stond voor iedereen en het kon altijd beter. Ik leefde ongezonder en dronk veel cafeïne. Was altijd alert en ik vond nooit echt de rust. Zelf vond ik dat natuurlijk niet totdat ik deze inzichten kreeg. Ik besloot om het 1 op 1 coaching traject bij Thomas aan te gaan en mijn gewoontes, overtuigingen en regels aan te pakken.

Al vrij snel belandde ik in het groepsprogramma waar ik mezelf voor de eerste keer tegenkwam. In deze 4 weken (die ik 2 keer heb gedaan) heb ik mijn gewoontes aangepakt.

Meldingen op de telefoon uit, een wekker zetten ipv de telefoon te gebruiken, bewegen en de rust opzoeken. Dit zorgde in eerste instantie voor mega veel piekeren maar uiteindelijk zoveel rust in mijn hoofd en lijf!

Kort daarna heb ik de masterclass grenzen aangeven gevolgd, die Thomas samen met Tim geeft. Ik dacht eerst ‘moet ik dat wel doen’, maar dit heeft uiteindelijk een hele harde maar goede zet gegeven in dit traject. Ik kwam erachter dat ik bepaalde strategieën mezelf heb aangeleerd maar nooit heb bekeken hoe dit anders zou kunnen totdat ik dat inzicht kreeg tijdens een opdracht.

De grens werd opgezocht en ik moest echt leren voor mezelf te gaan kiezen. Er werden moeilijke vragen gesteld die gepaard gingen met veel emotie die ik op dat moment nog niet kon/wilde uiten. Toch hebben zij mij door deze dag heen geholpen met ondersteuning en sturing.

Ik kon aan de slag met mijn plan op maat voor daarna. Na deze training volgde een paar dagen vol emotie en ontlading op de korte termijn, wat mij op de lange termijn veel ruimte gaf om het wel verder op te pakken.

Het coaching traject ging verder en ik werd uitgedaagd om dingen anders te doen. Mijn ” moeten boekje ” staat dan ook vol met alles wat ik van mezelf moest, regels en wat ik graag zou willen. Van moeten mogen maken, dat heb ik echt vervloekt.

Het kostte tijd, soms wat stress en uitdaging maar met als resultaat dat ik mij minder druk maak, niet altijd aan sta en kan kiezen voor mezelf. Ook mijn gedachten hadden nogal wat invloed, ik heb geleerd hoe ik met mijn gedachten om kan gaan maar vooral dat ze er zijn en dat is oké!

Thomas heeft mij in de afgelopen maanden ontzettend veel inzichten gegeven. Dit was zeker niet altijd leuk en makkelijk. Er waren ook moeilijke momenten maar Thomas stond altijd voor me klaar en reikte zijn hand aan.

Ik ervaar op dit moment meer rust in mijn hoofd en lijf. Ik ben vrolijker (dans weer door de kamer), kies meer voor mezelf en kan beter omgaan met gevoelens, gedachten en dit omzetten waar nodig. In het begin dacht ik dat ik onbreekbaar was, maar raad eens dat ben ik niet!

Thomas heeft het traject helemaal op mij aangepast. Het kon in mijn eigen tempo dus even een week niet was helemaal prima. Hij luisterde, gaf me inzicht zonder oordeel en stuurde me in de goede richting. Natuurlijk moest ik ook zelf aan de slag met een aantal oefeningen en op zoek naar wat ik voelde en waarom.

Er was zeker ruimte voor humor en soms wat luchtigere sessies. Hij daagde me uit om uit m’n comfortzone te komen en echt stappen te zetten voor mezelf. De conclusie is dus: DOEN en ervaar zelf hoe Thomas jou kan helpen.

– Britt Grevelink

Ik snap het, misschien…

 • Vind je het moeilijk om écht in jezelf te investeren.
 • Schaam je je om naar een coach te gaan en voelt het als falen.
 • Voel je je kwetsbaar, voelt het als toegeven aan zwakte en wil je dit niet tonen.
 • Heb je geaccepteerd dat je ‘gewoon zo bent’ ondanks je ontevreden gevoel.
 • Ben je bang dat je je leven moet veranderen en met jezelf breekt als je naar een coach gaat.

Gevoelens die normaal zijn om te hebben, maar die je juist in stand houdt door geen hulp te zoeken. Het is oké om je niet oké te voelen. Het is oké om hulp te vragen en om te investeren in jezelf. Om de volgende stappen te willen zetten.

Ik help je overzicht te krijgen en rust te creëren in je leven om door te groeien.

Maar wat heeft het mij gebracht! Mindfulness, leven in het hier en nu, genieten van het moment, minder moeten en meer zelfcompassie. Nooit gedacht dat ik ooit zo’n zweverige hippie zou worden, maar I love it. Dit is wie ik wil zijn, en daar ga ik nu voor. 

Thomas, dank voor je openheid, kritische vragen, oprechtheid, luisterend oor en vooral je humor! Ik heb vaak gelachen, vaak ook niet; maar zonder jouw hulp zou ik op korte termijn zeker geen hippie zijn geworden die ik stiekem altijd heb willen zijn. 

Anneline Koetsier
Review Thomas Groen coach verpleegkundigen

Ik raad Thomas aan omdat hij zelf veel meegemaakt heeft, hij weet waar die over praat als oud verpleegkundige en hij is een hele lieve zorgzame man die gewoon keihard de waarheid op je bordje legt. Leuk of niet, moeilijk, makkelijk, confronterend, maar hij weet altijd de juiste snaren te raken. Zonder hem was ik nooit zover gekomen om voor mezelf te kiezen als nu. En ik krijg hele mooie reacties van mensen om me heen hoe ik positief verander. 

Sandra van der Laan

Na dit traject:

 • Kan je de balans tussen je werk en privé bewaken omdat je voor jezelf kiest.
 • Heb je minder stress en zit je lekker in je vel omdat je elke dag aandacht besteedt aan je gezondheid.
 • Cijfer je jezelf niet meer weg voor een ander maar durf je te kiezen voor jezelf.
 • Heb je ongelijkwaardige relaties beëindigd en zijn gelijkwaardige relaties beter geworden omdat je zelfliefde kent je durft uit te spreken.
 • Heb je weer plezier in je werk en een fijner (gezins)leven (terug), omdat je een relaxter persoon bent.
 • Durf je de persoon te zijn die je diep van binnen bent, omdat je gelooft dat je het waard bent.

Luister hier meer over het resultaat van het Treat First Traject

Thomas Groen, coach

Even heel concreet

Je wilt beter én vaker voor jezelf zorgen. Maar als je niet weet wat je diep van binnen tegenhoudt, hoe gaat dat je dan ooit lukken? Daarom gebruiken we mijn BBB-methode. Nee, dat heeft niks te maken met buik, billen en benen. Ook niet met binden, boeien en behouden. Het staat voor:

 1. Beseffen wat die beperkende overtuigingen zijn, waar ze vandaan komen en wie je écht bent.
 2. Beslissen wat je wel en niet dient.
 3. Breken met alles wat je niet meer nodig hebt.

Dit doen we in 3 maanden tijd en in 8 sessies van een uur.

Ik geef je na elke sessie een opdracht mee. Zie de sessie als een tankstation. Je gaat weg met een volle tank en als je terugkomt, is hij leeg en kom je nieuwe brandstof halen. Heb je niet gereden? Dan hoef je ook niet te tanken. 

Hoewel mijn BBB-methode vaststaat, is jouw programma maatwerk. One size fits none namelijk.

Je hebt 3 maanden lang een kort lijntje met mij. Ik geef je mijn nummer zodat je altijd dingen kunt vragen of kunt mededelen als je hier behoefte aan hebt.

Verder garandeer ik je een veilige, open leeromgeving. Soms die confronterende spiegel, maar altijd met empathie.

Bonus:

 1. Je krijgt gratis exclusieve toegang tot een app waar ik je oefeningen in stuur.
 2. Je ontvangt mijn 06 nummer en we hebben wekelijkse contact, ook als je geen sessie hebt gepland.
 3. Je krijgt 3 maanden lang gratis toegang tot De Lampdragers.

1500 euro

*Bedrag is inclusief BTW voor particulieren, exclusief voor werkgevers. Reiskosten zijn exclusief en in overleg.

Thomas Groen, coach

Coach
Thomas Groen

Op mijn 11e liep ik zware brandwonden op. Op mijn 15e en 25e ging ik naar de psychologe voor behandeling van mijn Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) en op mijn 21e voor een negatief zelfbeeld.

Dit voelde als zwakte en als falen. Ik heb mij hier tot mijn 25e voor geschaamd. Tot ik begon in te zien dat het geen zwakte was. Ik ben hier openlijk over gaan praten en ik heb van mijn zwakte mijn kracht gemaakt.

Toen mijn moeder mij aanraadde om verpleegkundige te worden, moest ik lachen. ‘Ik had gymnasium gedaan en ging toch geen HBO doen? En zeker geen verpleegkunde, dat was voor vrouwen.’ Toen ze me herinnerde aan dat ik altijd ambulanceverpleegkundige wilde worden, was ik om.

Ik vond verpleegkundige zijn heel tof, tot mijn werk als pleister plakken voelde.

Ik zag en hoorde veel verpleegkundigen die het moeilijk vonden om net zo goed voor zichzelf te zorgen als voor hun patiënten.

Veel verpleegkundigen spraken zich vaak niet uit zoals ze wilden en dat leverde veel frustraties op. Uiteindelijk konden ze niet zijn wie ze echt wilden zijn. Ik besloot zowel mijn leven beter in te richten met meer rust als het leven van anderen.

Het is mijn missie om het zorgsysteem te verbeteren en gezonder te maken voor alle zorgverleners. Ik ben ervan overtuigd dat verpleegkundigen een wezenlijk verschil maken en een nog groter verschil kunnen gaan maken hierin. Dat begint met goed voor zichzelf zorgen en opkomen en door duidelijke grenzen te stellen.

Om dit verpleegkundig leiderschap duurzaam uit te (kunnen) voeren, help ik verpleegkundigen naar een fit lijf en rust in hun hoofd met meer energie en zelfvertrouwen. Naast verpleegkundig leiderschap coach ik verpleegkundigen om persoonlijk leiderschap (terug) te pakken zodat je zonder maskers door het leven kan gaan en je je leven kan leiden zoals JIJ dat wilt.

Veelgestelde vragen

Voor wie is dit coaching traject geschikt?

Voor verzorgenden en verpleegkundigen die meer en beter voor zichzelf willen zorgen. Je bent op dit moment niet tevreden met hoe het nu gaat en je wilt eigenaarschap nemen over (alles in) je leven. Zodat je niet op je sterfbed zegt ‘had ik maar meer/beter…’ of alle andere mogelijke opties.

Het is hard werken en het wordt niet makkelijk. Maar als je de referenties van de mensen voor jou leest, lees je dat ze terecht komen in lange termijn fijn en een gelukkig leven met veel meer zelfliefde. 

Voor wie is dit coaching traject NIET geschikt?

Voor mensen met een actieve PTSS en/of depressie. Ik ben coach, geen psycholoog. Als je het in je voorgeschiedenis hebt is dat geen probleem. Als je een burn-out hebt, is dat overigens ook geen probleem. 

Waarom start je ‘maar’ met 4 mensen per maand?

Voor hoeveel patiënten/cliënten kan jij tegelijk zorgen in een dienst? En voor hoeveel patiënten/cliënten kan jij tegelijk zorgen in een dienst terwijl je kwaliteit van zorg zo hoog mogelijk houdt?

Ik kan mijn kwaliteit van coaching zo hoog mogelijk houden door dit maximum aantal. Dit coaching traject is intensief en hard werken, voor jou en voor mij. Ik geef je mijn nummer en we hebben wekelijks contact. 

‘Het kan altijd erger’ en/of ‘het valt wel mee’.

Dat klopt. Het kan altijd erger. Maar wat je niet beseft en wel doet, is dat je jezelf, je emoties en je eigen problemen bagatelliseert. Je doet alsof je zelf niet belangrijk bent.

Het maakt je niet uit dat je uit balans bent qua energie, slaap, ontspanning, werk/privé dus. Het maakt je niet uit dat je veel meer geeft dan je neemt/krijgt en daardoor geen rust kent. Het maakt je niet uit dat je je je grenzen niet aangeeft en daardoor geen écht geluk kent.

Dat is niet zo hè? Het maakt je wel uit. Je doet ertoe.

Vergelijk jezelf dus met jezelf en neem jezelf, je eigen problemen en emoties serieus. En plan een kennismaking in. 

Ik weet het niet hoor… Wat als ik het eerst zelf wil proberen?

Je hebt geleerd altijd alles alleen te doen en dat heeft je heel krachtig gemaakt. ‘Dus waarom zou het nu niet lukken?’, denk je. Dit is iets wat ik heel vaak hoor. Het is een oud beschermingsmechanisme. Het heeft je heel sterk gemaakt en dat is mooi. Dat willen we zeker behouden, maar je hoeft niet meer alleen te doen.

Want wat gebeurt er als je het zelf gaat proberen? Dit is een typisch geval ‘als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’. En dat wil je juist niet meer. Diep van binnen weet jij heel goed wat je wilt en dat is verder komen. Dat is je alleen niet gelukt tot nu toe en dat gaat ook niet gebeuren. We gaan het echt samen doen.

Ik weet niet of dit hét moment is voor mij.

Wanneer denk je dat het juiste moment wél voorbijkomt? Er is altijd wel iets in het leven dat je voorrang kan geven. Het gaat juist over dat je jezelf op 1 gaat zetten en voor jezelf kiest. Het is 6 maanden lang, elke dag een beetje. Als je die kleine beetjes niet voor jezelf wilt vrijmaken, is het weer ‘als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’. En dat wil je juist niet meer, toch?

Er starten ‘maar’ 4 mensen in de maand, dus het is helemaal aan jou wanneer je instapt. Als er een wachtrij is, zal je echt moeten wachten. ​

Ik ben al heel druk en weet niet of ik de tijd ervoor heb.

Dat is het hele punt. Omdat je continu aan staat, bereikbaar bent voor anderen en de hele dag aan het rennen bent voor anderen ben je druk. Als je meer wilt voor jezelf wilt zorgen, zal je voor jezelf moeten kiezen en dan heb je wat ballen uit de lucht te laten vallen. 

Het is elke dag een beetje en gemiddeld elke 2 weken een coaching sessie van een uur. Je kan mij niet vertellen dat je dat niet voor jezelf kan vrijmaken. Check je schermtijd anders eens. Ik ben ervan overtuigd dat je daar wat vanaf kan halen.

Ik vind het heel veel geld en weet niet of ik dat wel durf/ervoor over heb.

Dat begrijp ik en ik kan niet in je portemonnee kijken. Maar ik wil je ook vragen het van de andere kant te bekijken. Wat kost het je om deze investering NIET te doen? Wat kost het je om nog (veel) langer de uitgebluste persoon te zijn die je nu bent? Hoeveel frustratie gaat dat je nog opleveren? Is dat hoe je wilt blijven leven?

Mogelijk ben je gewend om korte termijn fijn verleidingsinvesteringen te doen, een nieuwe telefoon bijvoorbeeld, en ben je het niet gewend om dit bedrag in jezelf te investeren. Dat begrijp ik heel goed, want geld in jezelf investeren is nieuw en spannend voor je. Misschien vraagt een stemmetje of gedachte in je hoofd zich wel af ‘of je het wel waard bent om dit aan jezelf te besteden’. 

Dat stemmetje is je oude gedrag en daar wil je juist niet meer naar luisteren. Ik kan je daarbij helpen. ​

En als geld een probleem is, kun je ook altijd in termijnen betalen. Ik wil altijd meedenken. Daar komen we wel uit.

Waarom zou ik dit programma bij jou volgen en niet bij iemand anders?

Een aantal redenen:

 1. Ik ben verpleegkundige geweest en weet precies hoe de zorg in elkaar steekt qua werkdruk, hiërarchie, gebrek aan waardering en meer. Ik weet hoe het voelt om continu aan te moeten staan in acute, stressvolle situaties en/of tijdens onregelmatige diensten, hoe het voelt iemand zijn laatste adem uit te zien blazen en dat dan met familie te moeten bespreken en die pijn te voelen. Daardoor weet ik hoe moeilijk het is om voor jezelf te kiezen als verzorgende/verpleegkundige.
 2. Ik ben zelf een echte gezondheidsjunk en heb jarenlange ervaring qua vitaliteit en gezondheid en heb dit ook getest in onregelmatige diensten. Daarnaast heb als coach een jaar lang mensen begeleid op voeding, slaap en ontspanning en weet ik wat gezonde, duurzame gewoontes zijn. Vanuit beide weet ik hoe moeilijk het is om daaraan vast te blijven houden.
 3. Ik weet hoe moeilijk het is om hulp te vragen en te accepteren. Zie de volgende vraag maar.

Waarom zou ik niet naar de coach/therapeut op m’n werk gaan?

Lees de vraag hierboven even. Alles waar je nu mee struggelt, zal die persoon ergens begrijpen. Maar diegene zal je niet écht begrijpen.

Als je écht het beste met jezelf voor hebt, kies dan voor jezelf. En vraag jezelf dan af: als geld het probleem niet is. Waar zou je dan voor kiezen? Voor iemand die jou écht begrijpt of iemand die aan je wordt toegewezen?

Het voelt als toegeven aan zwakte om een coach in te schakelen.

Je bent aan het juiste adres. Ik weet precies hoe je je voelt. Ik heb me precies zo gevoeld. Het voelt als falen.

Je wilt het graag zelf oplossen, maar dat gaat je niet lukken. Die gevoelens zijn je beperkende overtuigingen en je ego die tegen je praten. En je houdt die gevoelens nu juist in stand door er niks mee te doen.

Ja, je hebt je masker(s) soms nodig. Maar altijd? Nee. Je bent daarmee bezig iemand te zijn die je van binnen niet écht bent. Accepteer nu deze hulp door hiermee aan de slag te gaan. Ik (ver)oordeel niet. Je bent niet zwak, je bent juist heel sterk. En meer dan welkom.

Wat als ik een keer niet kan, ziek ben, op vakantie ben of een week geen tijd heb…?

Als je een keertje niet kan, geen probleem. Er staat 6 maanden, maar als het in 7 of 8 maanden gebeurt (of 9 of 10), is dat ook prima. En als het in 5 gaat, ook prima. Jij bent volledig verantwoordelijk voor jouw eigen proces, ik bewaak het met je. Alles gaat in overleg en als ik even niks van je hoor, trek ik aan de bal. Als ik het gevoel heb dat je te snel of te langzaam gaat, bespreek ik dat ook met je. 

Daarnaast: ik kan niet in je timemanagement kijken. Als dit je vraag is, mag je prioriteiten gaan stellen voor jezelf. Durf en mag je 30 minuten per dag vrijmaken van en voor jezelf per dag? Als je dat moeilijk vindt, is dit des te meer iets wat je nodig hebt. Dat ga ik je leren.

Is een combinatie van on- en offline ook mogelijk?

Zeker. Videobellen doe ik veel, dus de resultaten zijn hetzelfde. Ik coach mensen van de kop van Noord-Holland tot Zeeland en van Friesland tot Maastricht. We kunnen ook wandelen in Amsterdam. Dan voel je je vrijer en zijn we direct buiten, wat het praten gemakkelijker maakt. Alles in overleg.

Boek hier je kennismaking