Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Neem leiderschap en leid je leven zoals JIJ dat wilt

Plant

Het gaat om jou

Je zorgt altijd voor en denkt altijd aan anderen. Het is tijd om voor jezelf te zorgen.

Twee bomen en een kleine boom

Authenticiteit

Hier gaat het om zijn wie je écht bent en wie je wilt zijn.

Drie bomen op een berg

Persoonlijk en op maat

Jij bent uniek. Mijn methode staat vast, de rest is op jou afgestemd.

Herken jij jezelf in het volgende?

 • Je weet waarom je zorgverlener bent geworden, maar bent dat uit het oog verloren en vraagt je af of je nog wel op je plek zit.
 • Je gebruikt maskers als humor en hardheid om je niet kwetsbaar op te hoeven stellen.
 • Je zegt vaak niet wat je werkelijk denkt, omdat je bang bent voor de mening van de ander over jou.
 • Je hebt het gevoel dat je moet wisselen van identiteit tussen werk en privé.
 • Diep van binnen weet jij heel goed wat je wilt, maar je verkoopt jezelf dat nu niet het juiste moment is en dat doe je al jaren.
 • Je kiest niet voor wat je écht wilt, omdat je een ander niet wilt teleurstellen.
Thomas Groen, coach

Hoe fijn zou het zijn als…

 • Je je niet meer anders voor hoeft te doen dan je bent.
 • Je je gevoelens en wat je hebt meegemaakt toe durft te laten en je je daarover kan uiten zonder dat je je een mietje voelt.
 • Je je krachtig en kwetsbaar tegelijk kunt voelen. (‘Huh, gaat dat samen?’ Het kan naast elkaar bestaan in plaats van of of.)
 • Je het alles of niets denken en de strengheid die daarbij hoort durft los te laten.
 • Je humor als medicijn kunt gebruiken in plaats van als masker.
 • Je weer plezier in je werk en een fijner (gezins)leven (terug)krijgt, omdat je een relaxter persoon bent.
 • Je je diepste angsten in de ogen durft te kijken en daar dwars doorheen kunt breken?

Op welk onderdeel weerhouden je angsten je ervan om een grotere bijdrage te leveren? Als je absoluut geen angst kende, zou je dan precies hetzelfde doen als nu? Je grens ligt waar je plotseling ophoudt of waar je je gaven niet ten volle benut, maar in plaats daarvan je angsten voedt.” – David Deida

Na dit traject:

 • Ben je je bewust van alle maskers die je ervan weerhouden te zijn wie je écht bent.
 • Heb je niet meer het gevoel dat je moet switchen van persoonlijkheid in verschillende situaties.
 • Durf je te zeggen wat je werkelijk denkt, zonder dat je bang bent om afgestraft te worden.
 • Doe je wat je werkelijk wilt, omdat je eindelijk gelooft dat je het waard bent.
 • Kies je voor wat je werkelijk wilt en ben je niet meer bang om iemand anders teleur te stellen.
 • Durf je te kiezen voor de weg van de meeste weerstand in plaats van de minste weerstand.
 • Zullen al je keuzes korte termijn pijn, lange termijn fijn zijn in plaats van korte termijn fijn, lange termijn pijn.
 • Durf je de persoon te zijn die je diep van binnen bent.
Thomas Groen, coach

Even heel concreet

Jij wilt leven zonder opgelegde beperkingen. Maar als je niet weet wat die zijn, hoe gaat dat je dan ooit lukken? Daarom gebruiken we mijn BBB-methode. Nee, dat heeft niks te maken met buik, billen en benen. Nee, ook niet met binden, boeien en behouden. Het staat voor:

 1. Beseffen wat die overtuigende beperkingen zijn, waar ze vandaan komen en wie je écht bent
 2. Beslissen wat je wel en niet dient.
 3. Breken met alles wat je niet meer nodig hebt.

Dit doen we in 5 maanden tijd en in 12 sessies van een uur.

Ik geef je na elke sessie een opdracht mee. Zie de sessie als een tankstation. Je gaat weg met een volle tank en als je terugkomt, is hij leeg en kom je nieuwe brandstof halen. Heb je niet gereden? Dan hoef je ook niet te tanken. 

Hoewel mijn BBB-methode vaststaat, is jouw programma maatwerk. One size fits none namelijk.

Je hebt 5 maanden lang een kort lijntje met mij. Ik geef je mijn nummer zodat je altijd dingen kunt vragen of kunt mededelen als je hier behoefte aan hebt.

Verder garandeer ik je een veilige, open leeromgeving. Soms die confronterende spiegel, maar altijd met empathie.

Bonus:

 1. Je krijgt gratis exclusieve toegang tot een app waar ik je oefeningen in stuur.
 2. Je doet mee aan het groepsprogramma (en krijgt mijn templates over voeding, slaap & ontspanning er cadeau bij).

1750 euro

*Er wordt geen btw gerekend over de sessies. Reiskosten zijn exclusief en in overleg.

Thomas is op een prettige manier direct, zet je aan het denken en hij stelt zichzelf ook kwetsbaar op waardoor je jezelf ook makkelijker durft open te stellen. Hierdoor komen we snel tot de kern en is de coaching voor mij heel effectief.

Thijs

Ik ben ervan overtuigd dat er veel mensen gebaat zijn bij het volgen van een coachingstraject. Thomas beveel ik aan omdat mijn ervaring met hem erg positief is. Hij geeft je ruimte voor eigen input en stemt de coaching sessies af op de persoon zelf. Verder is hij niet bang om onderwerpen aan te snijden die gevoeliger liggen en pijn kunnen doen. De communicatie met Thomas is laagdrempelig en hij heeft passie voor wat hij doet.

Jeroen de Kok

Jeroen

Thomas Groen, coach

Coach
Thomas Groen

Op mijn 11e liep ik zware brandwonden op. Op mijn 15e en 25e ging ik naar de psychologe voor behandeling van mijn Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) en op mijn 21e voor een negatief zelfbeeld.

Dit voelde als zwakte en als falen. Ik heb mij hier tot mijn 25e voor geschaamd. Tot ik begon in te zien dat het geen zwakte was. Ik ben hier openlijk over gaan praten en ik heb van mijn zwakte mijn kracht gemaakt.

Ik voelde mijzelf nooit een macho, maar ‘gewoon’ stoer. Gevoelig, maar wel een echte man. Toen mijn moeder mij aanraadde om verpleegkundige te worden, moest ik eerst lachen. ‘Ik had gymnasium gedaan en ging toch geen HBO doen? En zeker geen verpleegkunde, dat was voor vrouwen.’ Toen ze me herinnerde aan dat ik altijd ambulanceverpleegkundige wilde worden, was ik om.

Ik vond verpleegkundige zijn heel tof, tot ik erachter kwam dat ik meer impact wilde maken. Ik zei, deed en koos niet (voor) wat ik werkelijk wilde omdat ik dacht dat ik niet goed genoeg was. Het waren zelfopgelegde beperkingen en die hielden mij klein.

In het ziekenhuis merkte ik de frustratie van mede zorgverleners. Onregelmatige werktijden en hoge werkdruk gingen gepaard met veel stress. Ik zag en hoorde veel verpleegkundigen die het moeilijk vonden om net zo goed voor zichzelf te zorgen als voor hun patiënten. Dit was op het gebied van voeding, slaap, ontspanning en persoonlijk leiderschap.

Veel verpleegkundigen spraken zich vaak niet uit zoals ze wilden en dat leverde veel frustraties op. Uiteindelijk konden ze niet zijn wie ze echt wilden zijn. Ik besloot zowel mijn leven beter in te richten met meer rust als het leven van anderen. Dat begon in 2020 als coach bij Personal Body Plan op het gebied van lifestyle en vitaliteit.

Het is mijn missie om het zorgsysteem te verbeteren en gezonder te maken voor alle zorgverleners. Ik ben ervan overtuigd dat verpleegkundigen een wezenlijk verschil maken en een nog groter verschil kunnen gaan maken hierin. Dat begint met goed voor zichzelf zorgen en opkomen en door duidelijke grenzen te stellen.

Om dit verpleegkundig leiderschap duurzaam uit te (kunnen) voeren, help ik verpleegkundigen naar een fit lijf en rust in hun hoofd met meer energie en zelfvertrouwen. Naast verpleegkundig leiderschap coach ik verpleegkundigen om persoonlijk leiderschap (terug) te pakken zodat je zonder maskers door het leven kan gaan en je je leven kan leiden zoals JIJ dat wilt.

Veelgestelde vragen

Ik weet niet of dit hét moment is voor mij.

Wanneer denk je dat het juiste moment wél voorbij komt? Er is altijd wel iets in het leven dat je voorrang kan geven. Het gaat juist over dat je jezelf op 1 gaat zetten en voor jezelf kiest.

Als je die niet voor jezelf wilt doen, is het weer ‘als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’. En dat wil je juist niet meer, toch? 

Ik vind het heel veel geld en weet niet of ik dat wel durf/ervoor over heb.

Dat begrijp ik, investeren in jezelf is altijd spannend. En ik kan niet in je portemonnee kijken. Maar ik wil je vragen het ook van de andere kant te bekijken. Wat kost het je om deze investering NIET te doen?

Wat kost het je om nog (veel) langer niet de persoon te zijn die je wilt zijn? Hoeveel frustratie gaat het je nog opleveren? Is dat hoe je wilt leven? Steeds op zoek naar meer, terwijl je minder bereikt?

En als geld een probleem is, kun je ook altijd in termijnen betalen. Ik wil altijd meedenken. Daar komen we wel uit.

Waarom zou ik dit programma bij jou volgen en niet bij iemand anders?

Een aantal redenen:

 1. Ik ben verpleegkundige geweest en weet precies hoe de zorg in elkaar steekt qua werkdruk, hiërarchie, gebrek aan waardering en meer. Ik weet hoe het voelt om continu aan te moeten staan in acute, stressvolle situaties en/of tijdens onregelmatige diensten, hoe het voelt iemand zijn laatste adem uit te zien blazen en dat dan met familie te moeten bespreken en die pijn te voelen. Daardoor weet ik hoe moeilijk het is om voor jezelf te kiezen als verzorgende/verpleegkundige.
 2. Ik ben zelf een echte gezondheidsjunk en heb jarenlange ervaring qua vitaliteit en gezondheid en heb dit ook getest in onregelmatige diensten. Daarnaast heb als coach een jaar lang mensen begeleid op voeding, slaap en ontspanning en weet ik wat gezonde, duurzame gewoontes zijn. Vanuit beide weet ik hoe moeilijk het is om daaraan vast te blijven houden.
 3. Ik weet hoe moeilijk het is om hulp te vragen en te accepteren. Zie de volgende vraag maar.

Waarom zou ik niet naar de coach/therapeut op m’n werk gaan?

Lees de vraag hierboven even. Alles waar je nu mee struggelt, zal die persoon ergens begrijpen. Maar diegene zal je niet écht begrijpen.

Als je écht het beste met jezelf voor hebt, kies dan voor jezelf. En vraag jezelf dan af: als geld het probleem niet is. Waar zou je dan voor kiezen? Voor iemand die jou écht begrijpt of iemand die aan je wordt toegewezen?

Ik weet het niet hoor… Wat als ik het eerst zelf wil proberen?

Wat gebeurt er als je het zelf gaat proberen? Blijf je gratis producten downloaden en daar het beste van meepakken? Van gratis producten is nog nooit iemand écht beter geworden namelijk.

Dit is een typisch gevalletje ‘als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’. En dat wil je juist niet meer, toch? Diep van binnen weet jij heel goed wat je wilt. Maar je verkoopt jezelf dat nu niet het juiste moment is. En dat doe je al jaren. Dus wil je dat nu echt wéér doen?

Het voelt als toegeven aan zwakte om een coach in te schakelen.

Je bent aan het juiste adres. Ik weet precies hoe je je voelt. Ik heb me precies zo gevoeld. Het voelt als falen.

Je wilt het graag zelf oplossen, maar dat gaat je niet lukken. Die gevoelens zijn je beperkende overtuigingen en je ego die tegen je praten. En je houdt die gevoelens nu juist in stand door er niks mee te doen.

Ja, je hebt je masker(s) soms nodig. Maar altijd? Nee. Je bent daarmee bezig iemand te zijn die je van binnen niet écht bent. Accepteer nu deze hulp door hiermee aan de slag te gaan. Ik (ver)oordeel niet. Je bent niet zwak, je bent juist heel sterk. En meer dan welkom.

Is een combinatie van on- en offline ook mogelijk?

Zeker. Videobellen doe ik door C veel, dus de resultaten zijn hetzelfde. We kunnen ook wandelen. Dan voel je je vrijer en zijn we direct buiten, wat het praten gemakkelijker maakt. Alles in overleg.