Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Het e-book ontvang je binnen een paar minuten. Check ook je spam.

Terwijl je aan het wachten hebt, heb ik iets voor je:

Thomas Groen, verpleegkundige

Leer binnen 1.5 uur gratis en online meer dan je tot nu toe geleerd hebt over grenzen aangeven

Zodat jij meer rust in je leven en hoofd hebt, zonder op te branden

Workshop aanmelding

"*" geeft vereiste velden aan

Ik schrijf me in voor (max 15 per workshop):*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geen zorgen, je krijgt geen mails van me na deze workshop. Je schrijft je alleen in voor deze workshop.

Het was voor mij een laagdrempelige manier om weer aan mijn zelfkennis te werken. Het geeft goede handvatten om gelijk al in te zetten. Thomas weet dit goed uit te leggen door zijn eigen ervaringen, waardoor je het vertrouwen krijgt dit ook te kunnen.

Leonie

De workshop was erg interessant met tips waar je als verpleegkundige echt iets mee kan. Tussendoor zaten er opdrachten waardoor je heel erg gaat reflecteren op jezelf en je eigen gedrag.

Een echte aanrader. Ik weet nu hoe ik voor mezelf kan zorgen.

Fleur

UNIEK

Goed voor de ander zorgen, begint bij jezelf. In deze training zet jij voor het eerst jezelf op 1 in plaats van je patiënt.

WAARDEVOL

Na deze specifieke training voor zorgverleners loop je weg met een concreet actieplan.

ERVARING

Ik ben zorgverlener, heb moeten leren mijn grenzen aan te geven en heb meerdere coaching opleidingen gedaan.

Herkenbaar?

  • Je zorgt altijd eerst voor anderen en daarna pas voor jezelf, ook in je privé leven.
  • Je bent gestrest door de werkdruk, het wisselen van diensten en bent gefrustreerd over je huidige situatie.
  • Je voelt je machteloos over je werk- en privésituatie en vraagt je af of de enige uitweg voor jou niet stoppen als zorgverlener is.
  • Je vindt het moeilijk om je grenzen aan te geven, je staat altijd ‘aan’ staat en ontspant nooit écht.
  • Je zet jezelf niet op 1 omdat je altijd eerst voor anderen zorgt
  • Je wilt graag toegeven of uitspreken wat je écht wilt en vindt, maar je weet niet hoe en/of bent bang voor gevolgen als je dat wel doet.
  • Je wilt niet degene zijn die klaagt of opgeeft omdat je sterk moet zijn. Dus je blijft maar doorgaan en doorgaan, ten koste van jezelf.

In deze workshop leer je:

  • Hoe je stopt met jezelf wegcijferen en voor jezelf kan zorgen terwijl je voor anderen zorgt.
  • Hoe je meer balans tussen je je werk en privé aanbrengt en behoudt.
  • Waarom je het zo moeilijk vindt om je kwetsbaar op te stellen en hoe je dat wel doet.
  • Hoe je verpleegkundig en persoonlijk leiderschap combineert en toepast en jezelf op 1 zet (in plaats van iemand anders).
  • Hoe schijt te hebben aan wat mensen vinden als je jezelf op 1 zet.
  • Hoe je stopt met kiezen voor korte termijn verleidingen en kiest voor lange termijn geluk.

GRENZEN AANGEVEN

Leer binnen 1.5 uur meer dan je tot nu toe geleerd hebt over hoe jij beter én vaker je grenzen kan aangeven. Live Zoom workshop voor zorgverleners.

Workshop aanmelding

"*" geeft vereiste velden aan

Ik schrijf me in voor (max 15 per workshop):*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Review Thomas Groen coach verpleegkundigen

Ik raad Thomas aan omdat hij zelf veel meegemaakt heeft, hij weet waar die over praat als oud verpleegkundige en hij is een hele lieve zorgzame man die gewoon keihard de waarheid op je bordje legt. Leuk of niet, moeilijk, makkelijk, confronterend, maar hij weet altijd de juiste snaren te raken. Zonder hem was ik nooit zover gekomen om voor mezelf te kiezen als nu. En ik krijg hele mooie reacties van mensen om me heen hoe ik positief verander. 

Sandra van der Laan
Nynke, Review Thomas Groen

Ondanks dat ik niet weet hoe de weg gaat lopen, heb ik er meer vertrouwen in dat het goed komt en ik mijn energie terug ga vinden en dat voel ik nu ook weer. Ik ben Thomas dankbaar voor de afgelopen tijd.

Als je de weg even kwijt bent, kan hij je helpen de routekaart te updaten zodat je verder komt.

Nynke Busschers

Je grenzen aangeven

Je voelt al een tijd, diep van binnen, dat het anders moet. Als je nu terugkijkt, zie je het. Het begon klein: je werkte wat extra (drukke) diensten, vulde wat gaten in het rooster op, sliep daardoor wat minder, ontspande wat minder en had meer stress.

De balans tussen je werk en privé raakte meer uit balans, je deed minder leuke dingen voor jezelf of als je die wel deed, kostte het je meer energie. De stress en vermoeidheid stapelden zich langzaam op. Je weet dat je niet leeft om te werken, maar het is toch zo geworden.

Je hebt je grenzen niet aangegeven. Je patiënten, vrienden, familie en gezelligheid gingen altijd voor, omdat je ook een normaal leven wilde.

Je vindt het lastig om je grenzen aan te geven. Je bent zorgzaam, vriendelijk, respectvol en empathisch. Als je je grenzen aan moet (wilt) geven, vind je dat lastig. Je voelt je verantwoordelijk, schuldig, tot last en/of egoïstisch als je dat moet (wilt) doen.

Maar een ‘ja’ tegen de ander, is een ‘nee’ tegen jezelf. Je gaat op dat moment weg bij je eigen angst voor afwijzing en dat voelt even fijn, maar op de lange termijn doet het je pijn.

En omgekeerd is een ‘nee’ tegen de ander, een ‘ja’ tegen jezelf. Dat is op de korte termijn lastig (pijn), maar op de lange termijn fijn.

In deze gratis online workshop geef ik je eerst inzicht in je korte termijn fijn, lange termijn pijn. Vervolgens help ik je naar je korte termijn pijn, lange termijn fijn.

Zodat je na deze workshop met zelfvertrouwen je grenzen aan kan gaan geven.

Waarom wil je hier bij zijn? Omdat de meeste coaches voor zorgverleners niet durven te zeggen waar het écht over gaat. En dat is het enige dat deze training is. Concreet en competent advies voor direct betere zelfzorg.

Schrijf je in voor deze workshop over grenzen aangeven:

Workshop aanmelding

"*" geeft vereiste velden aan

Ik schrijf me in voor (max 15 per workshop):*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Thomas Groen, coach

Coach
Thomas Groen

Op mijn 11e liep ik zware brandwonden op. Op mijn 15e, 21e en 25e ging ik naar de psychologe.

Dit voelde als zwakte en als falen, tot ik begon in te zien dat het geen zwakte was. Ik ben hier openlijk over gaan praten en ik heb van mijn zwakte mijn kracht gemaakt.

Toen mijn moeder mij aanraadde om verpleegkundige te worden, moest ik lachen. ‘Ik had gymnasium gedaan en ging toch geen HBO doen? En zeker geen verpleegkunde, dat was voor vrouwen.’ Toen ze me herinnerde aan dat ik altijd ambulanceverpleegkundige wilde worden, was ik om.

Ik vond verpleegkundige zijn heel tof, tot mijn werk als pleister plakken voelde.

Ik zag en hoorde veel verpleegkundigen die het moeilijk vonden om net zo goed voor zichzelf te zorgen als voor hun patiënten.

Veel verpleegkundigen spraken zich vaak niet uit zoals ze wilden en dat leverde veel frustraties op. Uiteindelijk konden ze niet zijn wie ze echt wilden zijn. Ik besloot zowel mijn leven beter in te richten met meer rust als het leven van anderen.

Het is mijn missie om het zorgsysteem te verbeteren en gezonder te maken voor alle zorgverleners. Ik ben ervan overtuigd dat verpleegkundigen een wezenlijk verschil maken en een nog groter verschil kunnen gaan maken hierin. Dat begint met goed voor zichzelf zorgen en opkomen en door duidelijke grenzen te stellen.

Om dit verpleegkundig leiderschap duurzaam uit te (kunnen) voeren, help ik verpleegkundigen naar een fit lijf en rust in hun hoofd met meer energie en zelfvertrouwen. Naast verpleegkundig leiderschap coach ik verpleegkundigen om persoonlijk leiderschap (terug) te pakken zodat je zonder maskers door het leven kan gaan en je je leven kan leiden zoals JIJ dat wilt.